Magazin Putovanja Vojvodina

Vikend u brvnari u Vrdniku skuplji od 10 dana na Skijatosu, Siciliji ili u Tunisu

fruske-terme-brvnara

Etno selo „Vrdnička kula“, hotel „Premier Aqua“ i „Fruške terme“, koji su u vlasništvu jedne osobe, ovog leta imaju „promotivne“ ponude koje su višestruko skuplje od odličnih hotela na vrhunskim destinacijama – Antalija, Skijatos, Tunis, Hurgada, Krit, Sicilija…

Tako jedan vikend za dvoje u hotelu „Premier Aqua“, koji uključuje noćenje sa doručkom i korišćenje SPA sadržaja, košta do 2.000 €! Nešto jeftinije su „Fruške terme“, gde takav vikend-aranžman košta od 538 do 644 €.

Ovo možda ne bi bilo toliko čudno da vlasnik Milinko Cicmil nije miljenik vlasti. Njemu je Aleksandar Vučić pre 3 godine poklonio 2,6 miliona € državnih para kako bi izgradio „Fruške terme“. Ugovor je uredno overen, novac odavno uplaćen, podeljen i potrošen.

U hotelu Premier Aqua za jedan vikend za dvoje početkom jula, u zavisnosti od smeštajne jedinice, najniža cena je 284 €, a nasjkuplja 1.998 €, koliko košta „predsednički apartman“. Prema kojem predsedniku je pravljen ovaj apartman možemo samo da nagađamo, ali ako uzmemo u obzir da je ovaj aranžman duplo skuplji od „kraljevskog apartmana“, koji je tričavih 998 € za dva noćenja, izbor pada na jednog.

Etno selo „Vrdnička kula“ nudi smeštaj za dve osobe za vikend i to po ceni od 400 € dinara u malom bungalovu. Istina je da za ovu svotu dobijate i brčkanje u bazenu i „predivan“ doručak, ali je cifra za letnju sezonu u prirodi i to u Vrdnik zaista velika.

fruske-terme

Ako uporedimo cene sa nekim od destinacija za kojima građani Srbije čeznu, dobijemo sledeće:

Hurgada čarter let 11 noćenja od 3. do 15. jula je 699 €, standardan let je za 100 € skuplji. Dakle, 11 dana u hotelu sa 4 zvezdice, uključujući i let avionom, i dalje su jeftinije od prosečnog vikenda sa 2 noćenja kod „kralja Vrdnika“.

Preduzeće Promont dobilo je 2,6 miliona evra subvencija za izgradnju hotelskog kompleksa u Vrdniku u okviru kog je izgrađen hotel Fruške terme, koji je posetio predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Tom prilikom Vučić je izjavio da je država pomogla izgradnju hotela, ali je javnost ostala uskraćena za informaciju sa koliko novca.

Ugovor između Promonta i Ministarstva privrede iz novembra 2018. pokazuje da je država subvencionisala projekat koji se odnosi na kompleks Vrdnička kula sa 2.631.346 evra.

Promont je u vlasništvu Milinka Cicmila, koji se 2018. godine pominjao kao moguć kandidat za ministra privrede. Njegovu kompaniju mediji su povezivali i sa fondacijom Dragice Nikolić, supruge bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Kako se navodi u ugovoru, Promont je 2013. započeo realizaciju projekta izgradnje turističkih kapaciteta u Vrdniku, na Fruškoj gori.

Milinku Cicmilu državna pomoć nije bila dovoljna, pa je nezakonito i krišom posekao hrastovu šumu na jednoj padini da bi obezbedio „zip line“ sa posetioce svojih hotela.

Pored svega, redovno je organizovao ilegalne vožnje kvadovima kroz zaštićena područja Nacionalnog parka Fruška gora.

Poslanici kriju ko im plaća boravak u Vrdniku, gde noćenje košta od 120 do 1.500€

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.5K Shares
2.5K Shares
Share via
Copy link