Putovanja

Idealno mesto za prolećni spa, ušuškano u šumi, na pola sata od Novog Sada i 60 minuta od Beograda

vrdnik
Foto: Banja Vrdnik

Najbrži izlazak iz zimske tromosti i uspavanosti, najefikasniji reset za nove obaveze i sasvim novu energiju ovog proleća doživite u Vrdniku. Turistička organizacija Srbije predlaže da ovde potražite elan za poslove koji vam predstoje.

Jedan od savršenih predloga za vikend izlet je upravo banja Vrdnik.

Ona se nalazi na samo sat vremena vožnje od Beograda, a pola sata od Novog Sada – na Fruškoj gori, pa je samim tim idealan predlog za vikend izlet.

Vrdnik i okolina nude odgovore na sve zahteve koje imate od banje, domaćina, turističke destinacije. Sa konstantno novom ponudom koja odgovara i najzahtevnijim turistima.

Ali i dalje sa garantovanim mirom i odmorom zbog koga se ovakvo mesto u prirodi i bira.

Termalne vode u banji Vrdnik iznose oko 32 stepena i izuzetno su lekovite, posebno za srčana i reumatska oboljenja, pa nije neobično što je upravo ova destinacija jedna od traženijih.

Ako želite da uživate u prirodi, tu su lepote Fruške gore, brojne pešačke staze u kojima ćete pronaći mir i tišinu, ali i poraditi na svojoj kondiciji.

Na Fruškoj gori možete da posetite i čitav niz manastira,spomenika i drugih istorijskih objekata.

Tako je jedna od neizostavnih lokacija Vrdnička kula – jedan od simbola Fruške gore i Vrdnika.

Prema brojnim istorijskim podacima, upravo na ovom mestu se nekada nalazio grad Vrdnik, koji je bio skrovište i sigurna „luka“ za zaštitu od neprijatelja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Srdjan Boskovic (@srdjanbs)

Ukoliko posetite banju Vrdnik, ne propustite priliku da posetite i Bešenovačko jezero, poznato i pod nazivom Beli kamen, kao i Pavlovačko jezero, koje osim pretežno zbog ribolova, ljudi posećuju I zbog činjenice da je u pitanju stanište velikog broja ptica.

U društvu, ili potpuno sami. U formi za avanturu, ili željni odmora i spa tretmana. Motivisani za nova otkrića, ili umorni od učenja, raspoloženi samo za banjski detox.

spa-vrdnik
Foto: Vladimir Tatarević

Doživi prolećni spa na pravom mestu.

Zašto je Fruška gora savršena destinacija za letnji odmor?

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
101 Shares
101 Shares
Share via
Copy link