Koronavirus

Kineska i ruska vakcina za Beograđane, Fajzerova od srede u Novom Sadu i Beogradu

Na Beogradskom sajmu do sada je vakcinisano 50.000 ljudi, a čitav process traje svega 15 minuta.  Do sada su ljudi vakcinisani samo kineskom vakcinom jer je jedino ona bila dostupna, a od pre par dana Beograđani se vakcinišu i ruskom vakcinom Sputnjik V.

U Novom Sadu su za vakcinaciju Fajzerovom vakcinom za sredu pozvani stariji sugrađani iz prve grupe prioriteta. Očekuje se da će i na Beogradskom sajmu takođe sutra početi vakcinacija Fajzerom.

Od početka sledeće nedelje počinje i revakcinacija pa je opremljen i „Belekspocentar”, koji će pre svega biti dostupan Beograđanima sa leve obale Save.

– Počeće da radi i Zavod za biocide i odmah nakon toga počinjemo da opremamo i stanicu u Borči, tako da ćemo imati dovoljno punktova. Iz inostranstva nas pitaju za savete vezane za organizaciju i nije im jasno kako smo tako efikasno organizovali vakcinaciju u Beogradu – zaključio je predsednik Skupštine Grada Beograda Nikola Nikodijević, piše Danas.

Vakcinacija Novosađana Fajzerovom vakcinom od sutra na Sajmu

Vakcinacija Novosađana Fajzerovom vakcinom na Novosadskom sajmu počeće sutra, 3. februara, saznaje 021.rs.

Glavni tehničar Doma zdravlja „Novi Sad“ Nenad Vukas kaže da će prvih 1.500 građana, uglavnom starijih, koji su se prijavili preko portala eUprava, sutra dobiti prvu dozu ove vakcine.

„Očekuje se da će večeras stići doze Fajzerove vakcine, jer za sutra imamo zakazano 1.500 građana koji treba da se vakcinišu ovim cepivom, a koji su se prethodno prijavili preko portala eUprave. Ruska vakcina Sputnjik V nije još stigla u Novi Sad i mi ne znamo kada će se to dogoditi. To znaju u Beogradu i kada nam eUprava pošalje spisak i tu vrstu vakcine, biće imunizacije i ruskom vakcinom“, navodi Vukas.

On dodaje da počinje i revakcinacija građana koji su kao prioritetni pre 21 dan primili Fajzerovu vakcinu, dok će narednih dana biti revakcinisani i oni koji su pre tri nedelje prvi primili kinesku vakcinu Sinofarm. Svi građani će biti pozivani preko eUprave gde i kada treba da dođu na revakcinaciju.

Vukas kaže da je na Novosadskom sajmu u ponedeljak kinesku vakcinu primilo 1.080 građana, danas će ih biti oko 1.000 i očekuje se da ih toliko bude i narednih dana. Takođe, mobilni timovi su počeli i sa vakcinacijom 250 građana koji su u nemogućnosti da dođu na punkt.

Kažimo i da je od kraja decembra u Novom Sadu protiv kovida imunizovano više od 26.000 građana, od kojih je oko 5.300 Fajzerovom vakcinom, a ostali Sinofarmovom.

Zdravstveni radnici organizuju protest zbog smrti 93 lekara od korone

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

55 Shares
Share via
Copy link