Magazin

„Ako može profesorka u haljini kraćoj od mog šortsa, što ne mogu ja“ Oglasio se učenik o kojem bruji region

ucenik-haljina
Foto: Tik Tok

Ove sedmice internetom se proširio video tinejdžera koji pohađa treći razred Politehničke škole za nove tehnologije. Ta škola zabranila je učenicima dolazak u šortsevima, ali ovaj dečak na nastavu je došao u haljini. Video je objavio na TikToku i ubrzo je postao viralan pa sada broji 1.2 miliona pregleda

Stribog Jovanović je za portal Telegraf.rs ispričao kako se sve odigralo i kako je došao na ovu ideju.

Kako objašnjava Stribog, tog dana je imao nastavu u Politehničkoj školi za nove tehnologije koju pohađa. Tog dana mu je bio i rođendan.

@stribog36

Poštujem sva pravila

♬ original sound – Stribog

– Do škole putujem dva sata na visokim temperaturama, često u autobusima koji nemaju klimu, pa je te uslove teško izdržati, a u našu školu ne sme da se dolazi u šortsevima. Ako do toga dođe, profesori nas izbacuju sa časova, uz to upisuju minuse ili jedinice. Tada sam ja rešio, ako profesorka može da dođe u haljini koja je kraća od mog šortsa, što ne bih mogao i ja pa da imamo iste standarde – priča Stribog.

Na ovu ideju je, kako kaže, došao sam, ali je imao podršku majke da to pretoči u delo.

– Mojoj baki i meni je rođendan na isti dan, a moja majka je njoj uzela na poklon haljinu dan ranije i ja sam odlučio da idem u njoj u školu. Mama me podržala u tome, rekla mi je da ja time ne kršim nijedan zakon – priča Stribog.

Kako opisuje, reakcije učenika su bile pozitivne, učenici iz cele škole su mu oduševljeno prilazili, a komenari su bili „kralju“, „legendo“. Svi su ga podržali.

Stribog je, kako kaže, snimak napravio iz zabave za desetak sekundi, bez ikakve pripreme unapred. Isti je postavio na instagram stori, pa zatim i na Tik tok jer je smatrao da će ljudima biti zanimljiv.

– Ni na kraj pameti mi nije bilo da ovo može da ode ovoliko viralno. Ja sam postavio taj video, otišao na čas, posle nekih deset minuta ušao na Tik tok i za tih deset minuta imao sam 18.000 pregleda, a ja imam samo 1.000 pratilaca na toj društvenoj mreži. Ostao sam u šoku, oduševljen, presrećan. Do kraja dana sam skupio 70.000 lajkova i to ispričao mami i svima, niko nije mogao da veruje – objašnjava on.

Ističe da je najveći šok za porodicu bio kad je izašao u novinama. Kako kaže, nisu mogli da veruju.

– Oduševio sam sam sebe, nerealno mi je šta Tik tok može da uradi – zaključuje Stribog.

Učenik iz Srbije prevario sistem, škola zabranila bermude, on došao u haljini (VIDEO)

95 Shares
Share via
Copy link