Magazin Vesti

Učenik u Subotici pretio da će ubiti vršnjake i dva nastavnika, podneta krivična prijava

policija
Foto: Youtube

Učenik osmog razreda Osnovne škole “Sečenji Ištvan” u Subotici je, prema tvrdnjama roditelja ostalih đaka, u više navrata pretio da će ubiti sve svoje vršnjake u razredu i dva nastavnika.

Povodom tog incidenta, kako je danas potvrđeno za agenciju Beta, reagovali su subotička policija i Više javno tužilaštvo u tom gradu.

U odgovoru subotičke policije za Betu se navodi da je “školskom policajcu koji se nalazio na dužnosti u navedenoj školi, u četvrtak, 18. januara prijavljen problem koji nastavno osoblje ove škole ima sa jednim učenikom osmog razreda”.

“O svemu je upoznato Više javno tužilaštvo u Subotici koje je naložilo da se protiv ovog učenika podnese krivična prijava zbog sumnje da je učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti”, navodi se u odgovoru.

Direktorka škole Kristina Antal Dinčić potvrdila je za agenciju Beta da je škola upoznata s tim problemom i da je preduzela sve što je u njenoj moći, te da su obavestili sve nadležne institucije.

Jedan od roditelja je reagovao i na društvenim mrežama i objavio sadržaj pisma koje je jedna majka uputila upravi ove osnovne škole, a u kom se navodi da učenik od četvrtka, 18. januara “preti da će pobiti ceo razed, uključujući i razrednog starešinu kao i nastavnicu hemije”.

– Upravo sam došla kući sa roditeljskog sastanka i škola nam ne može ponuditi nikakvo rešenje osim privremenog udaljavanja iz škole. To isto dete je napadalo moje dete uz iste takve pretnje unazad tri školske godine. Svaki put smo prijavili školi, policiji, i sve je evidentirano u njegovom školskom dosijeu. To dete se šeta slobodno ulicom – navela je ona.

Istakla je da se školi obratila u ime svih roditelja iz tog odeljenja jer više ne znaju šta da urade.

– Nemojmo da se ponovi nesrećni slučaj od prošle godine i neka nadležni već jednom reaguju na vreme – upozorila je ona.

Roditelji učenika čija deca idu u Osnovnu školu “Sečenji Ištvan” najavili su za danas u 16 časova protest ispred zgrade te škole jer ne žele da njihova deca idu na nastavu ako će dečak i dalje pohađati nastavu sa ostalim učenicima.

Ona je za Betu istakla da se “nastavnica zaključala u razredu i tako je držala čas, a da su deca to potvrdila”.

Prema njenim rečima, roditelji će danas na protestu ispred zgrade škole zahtevati od Ministarstva prosvete i MUP-a da se ponovo vrate školski policajci.

– Smatramo da svaka škola treba da ima policajce u obe smene. Zahtevamo da se nastavnicima vrate neka prava koja su nekada imali, kao što je udaljavanje učenika sa časa i izbacivanje učenika iz škole – kazala je ona.

Izjavila je da veći broj roditelja ne želi da šalje svoju decu u školu sve dok ne dobiju relevantne informacije o celom ovom slučaju i dok roditelje neko ne smiri.

Drugi roditelj, koji je takođe želeo da ostane anoniman, rekao je za Betu da su roditelji zabrinuti zbog loše bezbednosti u školama.

– Ovo nije bezazlena stvar. Ja sam jutros odveo svoje dete u školu, supruga će doći po dete. Ali danas mnoštvo dece nije došlo u školu – kazao je on.

Deci iz “Ribnikara” škola počela ranije na Fruškoj gori, učenici VII-2 plakali sa nastavnicima

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link