Balkan

Tuča profesora i učenika u Zagrebu, profesor dobio otkaz (VIDEO)

tuca-zagreb-profesor
Foto: Pritnscreen

Nakon što se na internetu pojavio video-snimak na kojem se vidi fizički sukob profesora i učenika zagrebačke Mašinsko-tehničke škole “Frana Bošnjaković”, odlučeno je da profesor dobije otkaz.

Na snimku se vidi kako u razredu učenik s mobilnim telefonom u rukama dolazi do profesora koji sedi za svojim stolom i prilazi mu vrlo blizu, nakon čega profesor pokušava da ga odmakne od sebe i odguruje ga, a sve rezultira uzajamnim rvanjem pred školskom tablom, prenosi Index.hr.

U jednom trenutku profesor završava leđima naslonjen na komodu iz koje uzima neki predmet i njime udara učenika po glavi, profesor pritom pada na tlo, a nakon što ustane, učenik ga odguruje na televizor i profesor ponovo pokušava da ga udari istim predmetom.

U tom trenutku se uključuju još dvojica učenika koji hvataju profesora za ruke, a jedan od njih na profesora gura učenika koji se s njim sukobio.

Profesor im nakon nekoliko sekundi izmiče iz ruku, uzima drugi predmet s komode i još jednom udara učenika, nakon čega su se umešali i ostali učenici koji su ih razdvojili.

Direktorka škole Bosiljka Galenić rekla je da će profesor dobiti otkaz, ali nije odgovorila hoće li sankcije snositi i učenici.

“U navedenom je slučaju škola postupila prema protokolima, o događaju obavestila sve nadležne institucije, uključujući i policiju, te su njihova postupanja u toku. Detalje slučaja i njihovih postupaka, međutim, ne možemo iznositi. Najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja i držimo da nasilje nema opravdanja, nezavisno od okolnosti”, rekla je Galenić.

U Novom Sadu prijave za nasilje u školama od sada putem SOS telefona ili mejla

Izvor: Tanjug

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link