Magazin Poznati

Hit TI SAMO BUDI DOVOLJNO DALEKO posvećen fatalnoj ljubavi najlepšeg para bivše Juge

goran-milosevic-generacija-5

Mnogo je pesama kojima je inspiracija bila neka žena, neka ljubav, ali malo je hitova, onih vanvremenskih, koji se i danas slušaju, a da je za njih zaslužna fatalna ljubav.

U ovom slučaju, nikada zaboravljeni hit inspirisan je ljubavlju jugoslovenskog Apolona Gorana Miloševića, brata Slađane Milošević, najboljeg frajera bivše Juge i pevača grupe ‘Generacija  5’ i jedne od ‘Lokica’.

Rođena je kao Jelena Petrović, ali je za vreme studija promenila ime u Jelena Tinska i nikada više nije menjala prezime. Bila je jedna od najfatalnijih žena tadašnje Jugoslavije, a njen talenat za ples, balet i glumu nije prošao nezapaženo.

Sa kultnom igračkom grupom „Lokice“ je igrala 120 koncerata za 60 dana. Bile su toliko popularne, da su svi želeli da ih upoznaju. Reč je o grupi koju je formirala Lokica Stefanović. „Lokice“ su na svim koncertima pratile Zdravka Čolića i igrale.

Nekoliko puta su igrale i za maršala Tita, a on ih je zvao „Loknice“. „Lokice“ su bile vrlo atraktivne dok su igrale, zgodne i lepe mlade devojke, u trikoima, sa golim ramenima, a reklo bi se da je Jelena privlačila najviše pažnje.

Posebno je bio interesanstan njen ljubavni život, o kome je čine se govorila cela Jugoslavija.

Jelena Tinska prvi put se udala za Dragoslava Lutovca koji je bio njen prvi momak. Za dve godine braka rodila je i dve kćerke za koje je kasnije rekla da su bile njene poslednje lutke.

S obzirom na patrijahalno i tradicionalno vaspitanje tada je smatrala da se morala udati za Lutovca s obzirom da je on bio njen prvi momak. Ipak, ta ljubav i to razmišljanje nisu dugo trajali. Kada je njena starija kćerka imala dve i po, a mlađa godinu i po dana par se razveo jer je Jelena zavolela drugog.

Reč je o Goranu Miloševiću iz „Generacije 5“, koji je još bio poznat po nadimku Apolon. Goran i Jelena su se upoznali na vrlo zanimljiv način. Jelenu je fotografisao fotograf Miki Veličković i kada joj je doneo fotografije tu su bile i one od Gorana Miloševića. Čim ih je pogledala, pitala je Veličkovića o kome je reč.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Tinska (@jelena.tinska)

Kada joj je objasnio da je to Goran iz „Generacije 5“, koja je tada bila veoma popularan bend, ona je odmah tražila njegov broj telefona. Nazvala ga je i predstavila se, međutim, on nije verovao da ga zove Jelena pa joj je spustio slušalicu.

Ipak, Jelena nije odustajala, a ubrzo je došlo do njihovog prvog susreta.

Kada ju je Goran video, bila je to ljubav na prvi pogled. Beograd je mnogo pričao o ovom paru, a nazivali su ih i „najromantičnijim parom“. Jelena Tinska je tada pevala u rok grupi „Lutka“. Često su pevali jedno drugom, a kroz Beograd su se vozili na Goranovom motoru i na taj način plenili pažnju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Tinska (@jelena.tinska)

Bio je to najburniji period života Jelene Tinske. Koliko je ljubav bila velika govori i činjenica da joj je Goran posvetio jednu od najpopularnijih pesama Generacije 5 “Ti samo budi dovoljno daleko”.

Iako je sve delovalo savršeno, njihova ljubavna priča završila se skandalom. Jelena je navodno Gorana zatekla u krevetu sa drugom ženom. On je tvrdio da je nije prevario, pojašnjavajući da je tu samo prespavala stjuardesa, devojka od njegovog druga direktora aerodroma, Jelena mu nije verovala.

Navodno mu se osvetila tako što je bila sa njegovim dobrom prijateljem, čija je devojka prespavala u Goranovom krevetu, a potom je otišla u Novi Sad sa drugaricom.

U junu je upoznala slikara Miću Uzelca. U julu se udala za njega iz inata Goranu, a već u avgustu razvela. Posle je opet bila sa Goranom, ali to nije potrajalo. Goran je bio izuzetno lep muškarac i veoma popularan. Jelena ga je spomenula i u svojoj knjizi gde je napisala da je bio „lep kao Apolon“.

Goran se povukao iz javnog života i danas se o njemu ne zna mnogo, ali Jelena koja je veoma aktivna na društvenim mrežama s vremena na vreme podeli sećanje na svoju veliku ljubav.

Izvor: nportal

Miladin Šobić je bio najveća zagonetka jugoslovenske muzike, klanjali su mu se Balašević i Arsen

Čitajte Luftiku na Google vestima

97 Shares
Share via
Copy link