Magazin

Važila je za jednu od najlepših žena Jugoslavije, udavala se više puta, zbog droge ostavila glumca

jelena tinska
Printscreen

Bila je član grupe “Lokice” koje je redovno nastupala sa Zdravkom Čolićem, a pored plesa bavila se i voditeljstvom, glumom i pisanjem.

Jelena Tinska, rođena Beograđanka, važila je za jednu od najlepših žena bivše Jugoslavije. Završila je srednju baletsku školu, a potom studirala istovremeno glumu na Fakultetu dramskih umetnosti i istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu. Studije nije završila jer je na trćoj godini ostala trudna, piše Nova.rs.

Njen otac Aleksandar Petrović bio je književnik i prevodilac. Zbog povrede noge u srednjoj školi nije mogla profesionalno da nastavi da se bavi baletom. Tokom studija promenila je svoje pravo prezime Petrović u Tinska.

Lokica Stefanović osnovala je grupu “Lokice”, a simpatične devojke sa paž frizurama i u trikoima voleo je čak i maršal Josip Broz Tito koji ih je zvao “Loknice”.

Bile su toliko popularne da su imale dva koncerta dnevno. Interesantno je da i pored tolike slave članice su imale tragične sudbine.

Jelenin prvi suprug bio je Dragoslav Lutovac, a za dve godine braka dobili su dve ćerke.

Starija ćerka Milica Zelda Tinska danas je glumica, a Ljubica Jentl Tinska balerina.

Dragoslav je bio njen prvi dečko, pa je smatrala da za njega mora da se uda, ali nakon dve godine braka zavolela je drugog muškarca.

Lutovac ovo nije mogao da joj zaboravi i prekinuo je kontakt sa decom, a Jelena je ostala samohrana majka.

Tokom jednog fotografisanja videla je slike Gorana Miloševića iz grupe “Generacija 5”.

Kasnije je za njega rekla da je bio “lep kao Apolon”. Tinska je bila uporna da osvoji ovog muškarca i u tome je uspela. Beograđani su ih često viđali u “Šumatovcu”, a mnogi su ih smatrali za najromantičniji par tog vremena.

Međutim, strastvena veza je imala buran raskid. Naime, Jelena je u njegovom krevetu zatekla stjuardesu, a Goranovo opravdanje je bilo da je ona devojka njegovog druga.

Ipak, Jelena mu nije verovala i odlučila je da mu se osveti tako što će da spava upravo sa tim drugom. Ovo nije bilo dovoljno, pa se ubrzo udala za slikara Miću Uzelca, ali je na taj brak već posle mesec dana stavila tačku.

Nakon toga dala je Goranu još jednu šansu, ali to nije potrajalo.

Njen treći brak bio je najburniji. Za petnaest godina mlađeg glumca Igora Pervića udala se nakon nekoliko meseci zabavljanja.

Njegovi roditelji su bili protiv ove veze, zbog razlike u godinama, do te mere da nisu ni prisustvovali venčanju.

Ipak, sreća nije dugo trajala, a glavni krivac je bila droga. Igor je godinama imao problem sa ovim porokom, a Jelena je ispričala da je za tih četri meseca koliko je brak trajao, preživela torturu.

“Kada bih ga videla na ulici preskočila bih ga”, rekla je svojevremeno.

Jednom prilikom je otkrila i da je odlučila da na brak stavi tačku kada ju je Igor udario jer mu navodno nije dala novac za drogu, a potom ga je nazvala i svojom najvećom greškom.

Glumac je 2019. godine prerano preminuo, a Jelena je tada rekla da su te stare izjave o njemu u drugom kontekstu, prvenstveno iz saosećanja prema njegovoj majci.

“Igor Pervić je bio jedan talentovan, prelep, šarmantan i duhovit čovek koga je droga uzela pod svoje. Znam da je sada najteže njegovoj majci, Lidiji Pilipenko i zbog nje sam posebno tužna. Ona je ceo svoj život posvetila toj borbi da ga oslobodi prošlosti i mislim da je ovo najbolniji udar za nju u životu. Onoliko sam tužna što je on umro, koliko bih bila da je umro bilo ko na taj način”, rekla je Jelena za medije i dodala da skoro dvadeset godina nisu bili u kontaktu.

Nakon raspada grupe “Lokice”, Jelena se vraća pozorištu. Uglavnom je radila u dečijim pozorištima.

Koliko su žene bile inspirisane njome govori i činjenica da je dugi niz godina uspešno vodila vežbe za oblikovanje tela, a čiji video snimci su se prodavali pod nazivom “TINETIX” (Tinska + etika).

Ipak, kada je posao opao, prodala je stan kako bi mogla da školuje ćerke, a ona je šest meseci živela u hotelu “Metropol”.

Više puta se vraćala televiziji, vodeći autorske emisije, ali se ni na jednoj nije dugo zadržala. Posebno je ostao upamćen skandal kada je Snežanu Dakić optužila za mobing.

Naime, Snežana je bila direktor “Ženske tv”, a Jelena je imala autorsku emisju “Intimni dnevnik”. Postajale su nesuglasice između njih i Jelena je dobila otkaz.

Nakon toga iznela je u javnost prepisku nje i Snežane Dakić koja ju je optužila da na taj način želi “da skrene pažnju na sebe na račun njenog imena”.

Jeleni se ovakav komentar nije dopao, pa je iznela prepisku sa Snežanom kao dokaz da je pretrpela mobing.

U Fondaciji za igru radi kao predavač, posvećena je borbi protiv ubijana životinja, a i dalje snima svoje časove vežbanja. Zadržala je vitku liniju, ali i prirodan izgled, te je više puta naglasila da je protivnik estetskih operacija.

Igor Pervić se dugo borio sa zavisnošću od heroina, Jasmina je bila njegova slamka spasa

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

23 Shares
Share via
Copy link