Magazin

Najveći hit “Generacije 5” je bio namenjen drugom pevaču i živoj legendi Jugoslavije

goran
Printscreen

Čuveni hit grupe Generacija 5 „Ti samo budi dovoljno daleko“ važi za jednu od najslušanijih jugoslovenskih pesama, a objavljena je davne 1979. godine, neposredno pred smrt Josipa Broza Tita.

Međutim, malo ko zna da pesma prvobitno nije bila namenjena ovoj grupi.

– Ta pesma je bila namenjena Zdravku Čoliću. Čola tu pesmu nije prihvatio i ona dođe u naše ruke. I mi shvatimo da ona može da bude romantična pesma, jer svi su je svi izvdoili u nekakvom brzom tempu. Mi to napravimo kao singl i stavimo na B stranu. Na A strani je bila pesma ‘Umoran od svega’. Tito umire, radio kreće da pušta te singlice sa B strane jer su to bile balade, i kreće lavina. Svi kreću da se raspituju ko smo, počinju da nas hvale – otkrio je Dragoljub Ilić Ilke svoje vremeno za „Probudi se“.

Inače, tekst pesme napisala je Marina Tucaković, a otpevao ju je tadašnji pevač „Generacije 5“, Goran Milošević. Osim ove numere, Goran je otpevao u grupi brojne hitove poput „Dolazim za pet minuta“, „Dubler“, „Ti i ja“, „Umoran od svega“…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jelena Tinska (@jelena.tinska)

Važio je i za miljenika ženskog pola, a njegova bivša partnerka Jelena Tinska, opisala ga je u svojoj knjizi kao Apolona, prenosi Nova.rs.

Ti samo budi dovoljno daleko’: Đorđe David ne sme da peva pesme “Generacije 5”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link