Novi Sad Vesti

U NS nastavljeno suđenje Slobi Snajperu, svedoci sve zaboravili

slobodan-milutinovic-snajper (1)
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

U Višem sudu u Novom Sadu, uz pojačane mere obezbeđenja i prisustvo pripadnika Žandarmerije sa fantomkama i dugim cevima, danas je nastavljeno suđenje okrivljenima za napad na oštećenog Bogdana Momčilovića iz Veternika 3. juna 2018. godine.

Na današnjem glavnom pretresu saslušani su oštećeni i svedoci iz humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”, u vezi sa organizacijom turnira u malom fudbalu koji je otkazan, ali se u poslednji čas ipak održao na sportskim terenima na Kamenjaru, gde se kritični događaj i dogodio.

Oštećeni je ostao pri ranije datom iskazu.

– Nije mi poznat ni jedan od okrivljenih, nisu mi poznata čak ni njihova imena, stvarno ne znam razlog napada na mene. Stajao sam mirno pored žičane ograde i gledao utakmicu na koju me je pozvao moj prijatelj koji je igrao, kada sam primetio grupu momaka sa kačketima i palicama u rukama kako idu ka meni. Počeli su da me udaraju, pa sam instinktivno legao dole, kako bih dobio što manje batina. Ne pridružujem se njihovom krivičnom gonjenju, niti postavljam imovinsko pravni zahtev, trudim se da što pre sve to zaboravim, šta je bilo bilo je ostaje u prošlosti – izjavio je ovaj oštećeni.

Nijedan od svedoka iz humanitarne organizacije nije moglo da se priseti gotovo ničega od samog kritičnog događaja, a osam svedoka nije pristupilo na ročište, od kojih za pet sudija Ivana Josifović nije prihvatila opravdanja za nedolazak na današnje ročište. Oni će biti privedeni na naredno ročište i kažnjeni su sa po 50.000 dinara.

Naredno ročište zakazano je za 20. septembar tekuće godine.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici koju zastupa zamenica Višeg javnog tužioca Ksenija Bašić, okrivljeni kontraverzni sportski radnik Slobodan Milutinović Snajper (36), koji je više puta pominjan u javnosti zbog navodnih brojnih afera i nekoliko puta je bio na meti napadača priveden iz pritvora, njegov rođeni brat Nenad Milutinović (34) koji se brani sa slobode, Nemanja Toprek (24) takođe priveden iz pritvora, Kosta Radunik (27) i Nenad Delić su 3. juna 2018. godine na utakmici malog fudbala napali oštećenog Bogdana Momčilovića iz Veternika, nanevši mu pritom mnogobrojne telesne povrede, te im se stoga na teret stavlja nasilničko ponašanje.

Snajperov piroman palio automobile po Novom Sadu, osuđen na 18 meseci zatvora

Izvor: rtv.rs

Redakcija

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
10 Shares
Share via
Copy link