Novi Sad Vesti

Sloba Snajper uhapšen u Madridu!

sloba snajper
Foto: Facebook

Kontroverzni Novosađanin Slobodan Milutinović zvani Snajper uhapšen je u akciji policije u Madridu, javlja portal Republika, a prenosi 192.rs.

Njemu su lisice na ruke stavljene jutros (25. april).

Podsećamo, Apelacioni sud u Novom Sadu nedavno je doneo odluku da ukine deo presude kojom je Slobodan Milutinović Snajper bio osuđen na jedinstvenu kaznu od dve i po godine zatvora za tri krivična dela: prinudu, protivpravno lišenje slobode i zlostavljanje i mučenje sugrađanke U.J. (25), sa kojom je bio u emotivnoj vezi. Ukinuta je presuda za prinudu, te će se za to delo ponovo suditi Milutinoviću. Za druga dva krivična dela, presuda je potvrđena, pa je osuđen na jedinstvenu kaznu od godinu i 10 meseci zatvora.

Slučaj je vraćen prvostepenom sudu, i Snajperu će se suditi ponovo, ali u odsustvu, s obzirom na to da se od maja prošle godine nalazi u bekstvu. Iako se prvobitno Milutinović teretio za otmicu, tokom dokaznog postupka, prvostepeni sud je cenio iskaze oštećene i prihvatio ih, te je na osnovu toga, kao i drugih dokaza, to krivično delo prekvalifikovao u prinudu, smatrajući da nije počinio otmicu.

“Prvostepena presuda je u navedenom delu ukinuta zbog postojanja bitinih povreda odredaba krivičnog postupka, odnosno zbog postojanja kontradiktornosti između uzreke i razloga presude kao i zbog odsustva razloga o pojedinim odlučnim činjenicama, a zbog čega se ni činjenično stanje nije moglo prihvatiti kao pravilno utvrđeno”, navode u Apelacionom sudu razloge.

Milutinović je optužen da je noći u između 19. i 20. septembra 2021. godine u Novom Sadu, upotrebom sile tražio da pregleda komunikaciju u mobilnom telefonu U.J. Zaključao je vrata stana, uzeo joj je telefon, i iz njega izvadio sim karticu i polomio je, a zatim ju je terao da uključi telefon i tukao je. Zatim je devojku uhvatio za kosu, govoreći joj da će biti kraj kada on kaže da je kraj i bacio je na krevet u spavaćoj sobi. Devojku je i tu udarao kada ne bi bio zadovoljan njenim odgovorom, a kada je otišao u toalet, U.J. je uspela da pozove sestru. Devojka je tada zadobila lake povrede, u vidu podliva na licu.

Osim toga, Milutinović se teretio i da je između 13. i 14. jula 2021. godine protivpravno ograničio kretanje U.J, zahtevajući od nje da se popne na njegov motor, a zatim je odvezao u Petrovaradin, gde ju je fizički zlostavljao. Odvukao je devojku na tribine i bacio njenu torbicu, šamarao je, a kada je pala, šutnuo ju je govoreći joj da je „kurva“. Rekao joj je da zove roditelje, a njen telefon je šutnuo, govoreći da će da „vidi kako on pravi modrice“. Onda joj je kazao da zove drugaricu, ali joj nije dao telefom, uhvatio ju je za kosu i povukao i rekao da je to trebalo da uradi ranije, kako bi naučila kako treba da se ponaša. I tada joj je naneo lake povrede u vidu krvnih podliva.

Milutinoviću je posle izricanja presude 2023. godine ukinut pritvor i zamenjen mu je merom zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor, do pravosnažnosti presude, kao i mera zabrane komuniciranja i prilaska oštećenoj na udaljenosti od 200 metara, a koja će važiti posle izdržane kazne.

Međutim, on se od maja 2023. godine nalazi u bekstvu, kada se nije vratio iz dozvoljene šetnje, a za njim su poternicu raspisali Viši sud, jer se protiv njega vodi postupak za nasilničko ponašanje na fudbalskom turniru, kao i Osnovni sud gde se Milutinoviću i njegovoj supruzi Tamari sudi za nelegalno oružje.

Izvor: Republika.rs

Snajper strah i trepet u Novom Sadu od 18. godine – kako je vođa navijača Voše stigao do međunarodne poternice?

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link