Vesti

Završeno suđenje Slobi Snajperu, izricanje presude 6. aprila

sloba-snajper
FB

Dokazni postupak protiv Slobodana Milutinovića Snajpera završen je u utorak, a presuda će biti izrečena u četvrtak, 6. aprila.

Milutinović se tereti za otmicu, protivpravno lišenje slobode, zlostavljanje i ugrožavanje sigurnosti.

On se nalazi u pritvoru od hapšenja, odnosno od septembra 2021. godine.

Suđenje je od početka zatvoreno za javnost, jer je oštećena devojka dobila status posebno osetljivog svedoka.

Kao posebno osetljivi svedok, U. J. je dala izjavu iz skrinsobe i u vezi s dešavanjima pre 19. septembra jer je istraga proširena i na period pre tog nemilog događaja, zbog toga što je Milutinović, navodno, i ranije bio nasilan prema njoj.

Inače, za otmicu je predviđena kazna od dve do 10 godina zatvora, za protivpravno lišenje slobode do tri godine, za zlostavljanje i mučenje do godinu dana, a za ugrožavanje sigurnosti novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Sumnja se da je Milutinović 19. septembra 2021. godine Novosađanku U. J, sa kojom je ranije bio u emotivnoj vezi, oteo, a zatim u stanu maltretirao i tukao. Sumnja se da ju je i ranije zlostavljao. U. J. ima status posebno osetljivog svedoka u ovom postupku. Milutinović je bio i ranije hapšen zbog drugih krivičnih dela.

Njemu i njegovoj supruzi sudi se i zbog pištolja koji je pronađen prilikom pretresa njihovog stana. Njih dvoje se u tom postupku terete za krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija u saizvršilaštvu.

Izvor: 021.rs

Snajperov piroman palio automobile po Novom Sadu, osuđen na 18 meseci zatvora

22 Shares
Share via
Copy link