Magazin Novi Sad

Snajper strah i trepet u Novom Sadu od 18. godine – kako je vođa navijača Voše stigao do međunarodne poternice?

sloba-snajper
FB

Novosadski hudini srpskog pravosuđa pobegao je iz kućnog pritvora tokom šetnje.

Slobodan Milutinović Snajper (39), nekadašnji vođa navijača Vojvodine, pobegao je iz kućnog pritvora u kome je bio zbog brutalnog nasilja nad devojkom i za njim je sada raspisana međunarodna poternica.

Milutinović iza sebe ima poduži krivični dosije, svojevremeno je bio strah i trepet na tribini FK Vojvodina, a kriminalnu karijeru započeo je sa 18 godina.

Snajper se u fokusu javnosti našao nakon što je otkriveno da je za njim raspisana međunarodna poternica. On je tokom šetnje pobegao iz kućnog pritvora u kome se nalazio i od tada mu se gubi svaki trag.

Droga, reketetiranje i nasilje

Milutinović je odranije poznat istražnim organima i ima poduži dosije – hapšen je nekoliko puta, a čak mu je zbog nasilja zabranjen pristup stadionu „Karađorđe“ kad FK Vojvodina igra utakmice.

Milutinović, za koga tvrde da je godinama unazad strah i trepet u Novom Sadu, dovođen je u vezu s različitim krivičnim delima. Povezivao se sa kriminalom, reketiranjem i nasilničkim ponašanjem, a na njega je čak tri puta pokušan atentan postavljanjem eksploziva pod vozila.

Krimi karijeru započeo je nedugo nakon što je postao punoletan, a tada se sumnjičio da je naneo teške telesne povrede Milanu R., tri godine starijem momku, u Novom Sadu. Nakon toga, krivične prijave su se ređale – tuče, nasilničko ponašanje, droga.

Zbog nasilja mu je Osnovni sud u Novom Sadu ranije izrekao zabranu pristupa stadionu „Karađorđe“ kad FK Vojvodina igra utakmice.

Dovođen je u vezu i sa napadom na mladića Nikolu Ć. (22) februara 2021. u klupskim prostorijama stadiona fudbalskog kluba Vojvodina u Novom Sadu.

slobodan-milutinovic-snajper (1)
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Krivičnu prijavu protiv NN počinioca, Nikola je podneo dan kasnije, kada je i saslušan u prisustvu zamenika osnovnog javnog tužioca u Novom Sadu. Iza napada su tada navodno stajali navijači FK Vojvodine, čiji je vođa bio upravo Snajper.

Snajper se iste godine ponovo zatekao u fokusu javnosti i to zbog hapšenja na Jahorini.

On je nedugo nakon toga podneo ostavku na funkciju člana Upravnog odbora FK Vojvodine, što je naknadno saopšteno na zvaničnom sajtu tog kluba.

Utamničio i tukao devojku u iznajmljenom stanu

Ipak, ono što je ponajviše zaprepastilo javnost jeste mučko prebijanje devojke U. O. u stanu u Novom Sadu. Milutinović je optužen da je 19. septembra 2021. godine u jednom stanu, tukao i maltretirao sugrađanku U.J. sa kojom je ranije navodno bio u emotivnoj vezi.

Istraga je, međutim, bila proširena i na period pre toga, jer je navodno i ranije bio nasilan prema njoj.

Kako su mediji tada pisali, oni su navodni bili u emotivnoj vezi više od godinu dana, posle čega je ona odlučila da je prekine, ali se on, navodno, nije mogao pomiriti sa raskidom, te ju je te večeri pozvao da razgovaraju, posle čega je odveo u iznajmljen stan i tamo držao.

snajper-vucevic
Sloba Snajper i Miloš Vučević Foto: Direktno.rs

Zbog tog slučaja, on je prvostepenom presudom osuđen na dve godine i šest meseci zatvora zbog prinude, lišavanje slobode i zlostavljanja devojke sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

On je do upućivanja na izvršenje kazne poslat u kućni pritvor, odakle je pobegao 5. maja.

Zaduženi za bakljade tokom vanrednog stanja

Inače, Milutinović je ranijih godina vodio navijače Vojvodine, takozvane Firmaše. Kako je portal Nova.rs ranije pisao, veruje se da su njegove ekipe bile zadužene za “bakljade” po krovovima za vreme vanrednog stanja, tokom pandemije koronavirusa.

Bakljade su organizovane kao odgovor građana na lupanje o šerpe zbog nezadovoljstva merama koje je donela vlast.

Sa druge strane, pominjan je i kao akter brojnih fizičkih okršaja zbog čega je i krivično gonjen.

Izvor: Nova.rs

Sloba Snajper osuđen na 2 i po godine, ide u kućni pritvor, sudija kaže da su “deca patila za njim”

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link