Novi Sad Vesti

Snajperov piroman palio automobile po Novom Sadu, osuđen na 18 meseci zatvora

sloba snajper paljenje automobila
Foto: MUP

Osnovni sud u Novom Sadu prevostepenom presudom je osudio M. R. (27) iz Bača na godinu i po dana zatvora i novčanu kaznu u iznosu od 180.000 dinara zbog paljenja dva automobila Stražilovskoj ulici kod broja 33. Sud ga je proglasio krivim zbog krivičnog dela izazivanje opšte opasnosti.

Dnevnik podseća da je optužnica M.R. teretila da je u noći između 6. i 7. oktobra 2021. godine izazvao požar na automobilima marke BMW X5 i mercedes A klase, koji su u vlasništvu U. J. (24) i njenog oca S. J. iz Novog Sada koji žive u obližnjoj zgradi.

Njihova skupocena vozila su bila parkirana na zakupljenim mestima, a paljenje automobila mnogi su povezali sa saslušanjem majke i sestre U. J. koja je polovinom septembra prošle godine prijavila policiji Slobodana Milutinovića Snajpera (38), sa kojim je, navodno bila u emotivnoj vezi, da ju je maltretirao, tukao i protiv njene volje držao zatvorenu u jednom stanu. On je tada uhapšen i određen mu je pritvor u kojem je i danas.

Paljenje automobila se, kako su tada preneli mediji, dogodilo nekoliko sati pre svedočenja pred tužilaštvom u ovom slučaju.

Inače, ovo delo su zabeležile kamere i taj snimak se pojavio na društvenim mrežama već posle nekoliko sati. Na snimku se vidi mladić s kapuljačom na glavi kako prilazi automobilu i poliva ih verovatno benzinom. Potom izbija vatra na vozilima, a snimak pokazuje i kako je počiniocu vatra zahvatila nogavicu.

Policija je M.R. uhapsila dvadesetak dana nakon dela i kasnije mu nije određen pritvor, a mediji su preneli da je tokom istrage negirao da ima ikakve veze sa Milutinovićem.

Izvor: Blic

Kolektivna amnezija na suđenju Slobi Snajperu, oštećeni i svedoci se ničega ne sećaju

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
25 Shares
Share via
Copy link