Novi Sad

Sloba Snajper osuđen na 2 i po godine, ide u kućni pritvor, sudija kaže da su „deca patila za njim“

sloba-snajper
Foto: Nova.rs

Slobodan Milutinović Snajper prvostepenom presudom je osuđen na dve godine i šest meseci zatvora zbog prinude, lišavanje slobode i zlostavljanja devojke sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

Milutinović je u pritvoru od septembra 2021. godina, kada je uhapšen zbog navodne otmice i zlostavljanja devojke s kojom je bio u emotivnoj vezi, piše 021.

Odlukom suda u Novom Sadu, prvostepenom presudom Milutinović je osuđen dve i po godine zatvora zbog prinude, lišavanja slobode i zbog mučenja i zlostavljanja. On će, do izdržavanja zatvorske kazne biti upućen u kućni pritvor uz elektronski nadzor.

Kako je naveo sudija, Milutinović je godinu i po dana u pritvoru, a on „ima decu od pet i sedam godina koja su patila za njim“.

Kako se navodi u pročitanoj presudi, on je za ova dela kriv jer ih je učinio svesno. Milutinović je u noći između 18. i 19. septembra, oštećenu devojku prisilno odveo u stan na Podbari, gde joj je zadao više udaraca, a potom je zaključao.

Takođe, Milutinović je, kako je naveo sudija, oštećenu devojku odveo na stadion na Petrovaradinu, gde ju je udarao o beton, šutirao je i šamarao je.

Sud je cenio iskaz oštećene kao iskren i tačan u većinskom delu.

Milutinović je oslobođen optužbi za ugrožavanje sigurnosti i otmicu.

Naime, sud nije cenio da je ugrožavanje sigurnosti to što je Milutinović oštećenoj rekao da će ako „neko sazna, ove batine biti mala maca“, te da je „trebalo da je više tuče, možda bi bila pametnija“.

Takođe, sud je ocenio da nije reč o otmici, jer je oštećena devojka imala pristup telefonu i mogla je da komunicira sa porodicom i prijateljima.

Takođe, jedan svedok je naveo da ih je te večeri video zajedno u autu i da mu je ona „mahnula“, što je sud ocenio kao iskreno i jasno. Kako je sudija rekao, očigledno je da su njih dvoje imali „emotivan odnos“ i da su često izlazili zajedno.

Sud je izrekao i zabranu prilaska na udaljenost manju od 200 metara oštećenoj devojci, što podrazumeva i mesto na kom stanuje i radi.

Milutinović je godinu i po dana već proveo u pritvoru i to će mu biti uračunato u izdržavanje kazne.

Na prvostepenu presudu postoji pravo žalbe.

Fudbal, dilovanje, nasilje: Ko je Sloba Snajper?

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

111 Shares
111 Shares
Share via
Copy link