Koronavirus Vesti

Ani Fajzer, a Vulinu Sputnjik: Da li svako prima od svojih nadređenih i čiji je Vučić?

Srbija je dogovorila isporuku od 2 miliona doza vakcine Sputnjik V u narednih mesec dana, saopštili su iz Vlade, a prenose mediji. Prve ruske vakcine protiv koronavirusa u Srbiju su stigle 30. decembra, a danas je i zvanično počela njihova primena u imunizaciji stanovništva.

Predsednik Skupštine Ivica Dačić i ministar policije Aleksandar Vulin primili su danas prvu dozu vakcine Sputnik V. Predsednik SPS-a rekao je da ovde nema političkih razloga“, iako je javna tajna da iza njegove stranke na našem političkom nebu kao podrška stoji Ruska Federacija i režim Vladimira Putina.

„Pozdravljamo proces vakcinacije kao prvi korak ka konačnom savladavanju ove pandemije kojoj se još ne nazire kraj. Imamo revakcinaciju za tri nedelje, ali ne sumnjam da će nam biti dobro. Nismo tražili da preko reda dobijemo vakcinu, već želimo da pokažemo građanima da ne bi trebalo da se plaše”, rekao je Dačić.

U saopštenju Vlade stoji da je ugovorom koji je država sklopila sa ruskim Fondom za direktna ulaganja uređeno da vakcine za Srbiju budu proizvedene sredstvima međunarodnih partnera u Indiji, Kini, Južnoj Koreji i drugim zemljama.

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministarka Darija K. Tepavčević primile su Fajzer vakcinu krajem prošle godine. Kompanija Fajzer je američka multinacionalna američka kompanija, a u javnosti se godinama govori da je Brnabić upravo “instalirana” od strane zapadnih centara moći.

Da li to naši funkcioneri primaju vakcine u koje imaju poverenje ili to ulazi u rok službe?

Čiju će vakcinu primiti Vučić? Još se čeka dolazak kineske vakcine…

Premijerka Brnabić prva primila vakcinu protiv koronavirusa u Srbiji

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

195 Shares
195 Shares
Share via
Copy link