Koronavirus Svet

Jedina osoba na svetu koja je primila 6 doza Fajzer vakcine

fajzer-vakcina
oto: EPA-EFE/DAVID ODISHO

Devojka iz Italije stara 23 godine greškom je primila šest doza vakcine Fajzer protiv koronavirusa.

Ovo je prvi ovakav slučaj na svetu, jer se tako nešto nije dogodilo ni u toku eksperimentalnih faza testiranja vakcine. Naime, eksperimentalno testiranje Fajzera, koje je imalo cilj da utvrdi eventualne posledice primanja prevelike doze vakcina, zaustavilo se na četiri doze.

Nakon 24-časovnog zadržavanja devojka je puštena iz bolnice u kojoj je praćeno njeno stanje i za sada se oseća dobro. Njeno stanje će se i dalje pratiti, jer za sada nije moguće reći kakav će efekat izazvati ova prevelika doza na imuno sistem.

U međuvremenu, zdravstvena ustanova „Toskana Nord-Ovest“ pokrenula je istragu kako bi se otkrilo šta se dogodilo u lancu postupaka koji se moraju pratiti pre inokulacije vakcine.

Standardni postupak vakcinacije je da medicinsko osoblje špricom iz bočice sa šest doza izvuče količinu koja odgovara jednoj dozi. Međutim, u ovom slučaju, to se nije dogodilo.

Izvor: BIZlife

Ksenija primila prvo Fajzer pa Sinofarm vakcinu: ‘Osećam se pregaženo’

Tamara Gočmanac

Mnogo glasno šapuće. Ego-tripuje, nasmeje, rasplače. Voli kišu i sneg. I životinje. Redovno je ispuštali na glavu kad je bila mala, pa je, zahvaljujući tome, postala mnogo lepa, pametna i bloger.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

120 Shares
120 Shares
Share via
Copy link