Novi Sad Vesti

Gradska uprava već 4 godine pokušava da stavi soliter od 20 spratova gde mu nije mesto, Novosađani protiv

novo naselje
Foto: 021

Plan detaljne regulacije novosadskog Novog naselja, koji lokalna vlast ne uspeva da usvoji još od 2017. godine, našao se na ponovnom javnom uvidu zbog izgradnje solitera od 20 spratova i podzemnih garaža.

Na ovom novom javnom uvidu razrađuje se ideja o gradnji garaža na postojećim zelenim površinama u ulici Bate Brkića, kao i podizanje solitera na Bulevaru Evrope, u delu od Radomira Raše Radujkovića do Vojvode Stepe.

Na sednici Komisije za javne planove 2019. godine Gradska uprava pokušala je da u plan uvrsti izgradnju pet podzemnih garaža sa zelenim krovom kapaciteta između 50 i 100 mesta koja bi se nalazila između ulica Bate Brkića.

Ove garaže planirane su za javnu koncesiju od 40 godina za gradnju i korišćenje više podzemnih garaža u Novom Sadu, međutim Komisija to nije odobrila, te je naređeno da sve iznova ide na novi javni uvid.

Građani su takođe digli glas, dok gradska vlast nije obećala pregovore, ali u međuvremenu novom promenom je predviđena jedna podzemna garaža manje u ovom bloku, piše 021.

Dodatne izmene Plana detaljne regulacije Novog naselja predviđene su za prostor namenjen izgradnji u potezu od ulica Raše Radujkova do Bulevara Vojvode Stepe, odmah uz stambeni kompleks „Park Novi“ koji je već u izgradnji.

U odnosu na planove iz 2017. godine, sada se dozvoljava gradnja gotovo svih objekata od 2 do 20 spratova.

Za građenje je dozvoljeno korišćenje samo 30 odsto ukupne parcele, a mogu da se izgrade objekti namenjeni kulturi i umetnosti, muzeji, hoteli, ali i poslovni i trgovački objekti.

U Novom naselju se novim planom predviđa izgradnja biciklističko-pešačke pasarele preko Bulevara Evrope, nastavak i završetak izgradnje bazena na Bulevaru Jovana Dučića, kao i nova policijska stanica.

Građani svoje primedbe i sugestije mogu da podnesu najkasnije do 29. januara Gradskoj upravi za urbanizam.

Novi Sad na kanalizaciji – Fekalne vode idu direktno u lepi plavi Dunav

Antonije Kosanović

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • U Novom Sadu nema potrebe a nije ni humano zidati zgrade vise od 10 spratova!Ziveti u takvom zgradama je nehumano I skroz nebezbedno!!!!!

PARTNERI SAJTA


166 Shares
166 Shares
Share via
Copy link