Magazin Novi Sad

Novi Sad dobio 6 miliona za pošumljavanje parka, a Novosađani behaton pustinju

park novi sad
Foto: Facebook/Ekološki front Novi Sad

Zelenilo u najnovijem novosadskom parku u nastajanju ušlo je u svoju terminalnu fazu.

Grad Novi Sad je ove godine dobio 6 miliona za pošumljavanje “parka” na Novom Naselju, da bi od prethodnog zelenila i biodiverziteta pravio behaton pustinju.

Nekadašnje barsko stanište pretvorili su u nešto nalik na travnjak sa zalivnim sistemom, a novost je da je park dobio parking, u kojem behaton dominira.

Postojeće višedecenijsko drveće je uništeno da bi se posadilo novo. Politika čupaj pa sadi o trošku naroda, park od 300 miliona kao spomenik bahatosti i bezumlja pseudourbanista.

A japanske trešnje koje su prvobitno zasađene su se sve osušile, pa su i one povađene. Ostaje da se vidi šta će biti zasađeno za novih 6 miliona.

Podsećamo, radove izvode novosadske firme “Graditelj NS”, “Energotehnika – Južna Bačka”, “KLM inženjering TM” i podizvođač “MN” iz Loznice, kojem navodno pripada sedam odsto vrednosti ugovora o izgradnji pešačkih staza od betonskih ploča.

Kao i kod svih radova u Novom Sadu gde je umešana nova naprednjačka elita – i ovde je bilo malverzacija i lopovluka.

Tokom radova uhapšeni su službenici Gradske uprave za građevinsko zemljište i investicije, zbog sumnje da su izvršili krivično delo zloupotrebe službenog položaja u saizvršilaštvu, a pored njih uhapšena je i jedna radnica JKP “Put” zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja, kao i dve osobe iz lozničkog preduzeća ,,MN” zbog sumnje na zloupotrebu sa javnim nabavkama.

Osumnjičeni iz Novog Sada terete se da su u 2018. godini preduzeću “MN“ prilagođavali i nameštali konkursnu dokumentaciju za javnu nabavku koja se ticala uređenja parka u Novom Sadu sa infrastrukturom i javnom rasvetom, tako da su na taj način ovom privrednom društvu pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 124 miliona dinara i tako oštetili sve građane Novog Sada.

Novosađani ne bi smeli ovo da zaborave, jer izgleda da nam je samo to i ostalo kao opcija – da ne zaboravimo.

Veze gradonačelnika Novog Sada i mafijaša u poslu od 10 mil €

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

233 Shares
233 Shares
Share via
Copy link