Novi Sad Vesti

Policija opkolila aktiviste na Šodrošu, stigla i žandarmerija

Slobodna zona šodroš
Foto: Luftika

Jake policijske snage i pripadnici Žandarmerije večeras su ponovo poslate na Šodroš, gde ekološki aktivisti i Novosađani pokušavaju da pruže poslednji otpor početku radova na izgradnji novog mosta preko Dunava na ovoj lokaciji.

Autobus sa pedesetak žandarma, par marica i policijskih automobile se trenutno nalaze na ulasku u kamp “Šodroš survajver”.

“Mislimo da su nas sada opkolili sa svih strana. Na svakih par minuta prolaze policijska vozila, a postavili su i reflektore u šumi. Ne znamo koliko ih je, ali sudeći po vozilima koja usput možemo da vidimo, u pitanju su sigurno desetine policajaca”, javljaju aktivisti, koji duže od četiri meseca brane ovo područje danonoćno stražareći na Šodrošu.

“Tokog celog danas su bile tri marice, bili su u šumi i čuvali su kineske radnike koji su dodatno ojačavali ogradu koju su postavili pre par dana. Međutim, pre pola sata su stigli i još jedan autobus sa policijom koju su rasporedili i sa strane
Kameničke ade, gde upravo postavljaju improvizovani most. Ne znamo da li im je plan da nas u toku noći jednostavno “počiste”, ali mi se i dalje nećemo povući.

Molimo Novosađane da nam se pridruže već večeras, jer je ovo bukvalno poslednja odstupnica koju imamo”, poručuju aktivisti iz kampa.

Izvor: Nova

Zlokobni nacistički simbol na policijskom štitu tokom protesta na Šodrošu (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

73 Shares
Share via
Copy link