Novi Sad

Na Šodrošu održan “Kordon parti”, aktivisti poručili da ostaju i opstaju u odbrani

Sodros-2
Foto: Ekološki front/Dunavac Šodroš/Eko straža Novi Sad

Na Šodrošu je održano muzičko druženje “Kordon parti”. Ispred ograde i kordona policije, pank na gitari svirao je novosadski muzičar Robi, a okupilo se stotinak građana.

Iako su aktivisti pozvali “starog pankera, a taze gradonačelnika Novog Sada” Milana Đurića da im se pridruži, on nije došao.

Aktivisti su naveli da neće odustati od svojih zahteva i da će biti i dalje tu, u kampu. Organizovali su ovaj događaj zbog dešavanja proteklih nedelja i zbog toga što se policija sve vreme nalazi na priobalju, čuvajući ograde kompanije CRBC.

– Kordon policije uz ograde koje čuvaju strani kapital i domaće poslušnike, na Šodrošu do sada nije volja građana uspešno probila. Još uvek nije kasno da to učine zakoni i struka. Dok taj dan čekamo, probajmo još ovaj put sa pesmom. Nikom nije škodila, nikog nije povredila – naveli su.

Podsetimo da su se prošlog utorka pojavili radnici kineske firme CRBC koji su počeli da postavljaju ogradu i da su aktivisti pokušali da ih zaustave. Međutim, došli su kordoni policije u opremi za razbijanje demonstracija koji su primenom sile i hapšenjem građana omogućili da se ogradi deo Kameničke ade i Ribarskog ostrva.

U proteklih deset dana bila su dva veća protesta na kojima su građani delimično uspeli da probiju kordone i poruše delove ograde. Dvadesetak aktivista je privedeno i dobilo prekršajne prijave, a određen broj njih je i povređen.

Izvor: 021.rs

Kineska kompanija o Šodrošu: Sudski ćemo goniti svakoga ko ometa radove

Čitajte Luftiku na Google vestima

106 Shares
106 Shares
Share via
Copy link