Magazin Novi Sad

Zlokobni nacistički simbol na policijskom štitu tokom protesta na Šodrošu (FOTO)

Policijski štit
Foto: Facebook / artzamurstudio

Svedoci smo da se ovih dana bije možda odlučujuća bitka za očuvanje Šodroša, iako se ekološki aktivisti okupljeni oko “Šodroš Survivor kampa” već više od četiri meseca bore za očuvanje “pluća grada”, koje brane svojim telima.

U svojoj borbi suočeni su sa daleko brojnijim pripadnicima interventne brigade, koji štitovima i pendrecima štite radnike kineske firme “CRBC” i mašine “Milenijum tima”, koji su započeli proces razminiranja terena na Šodrošu i Kameničkoj adi, u sklopu pripreme za izgradnju novog mosta.

Proteste su prethodnih dana obeleželi brojni sukobi sa policijom, koji su odgurivali i hapsili ekološke aktiviste, u nameri da ih spreče da se suprotstave devastaciji ove prirodne oaze.

Jedan od najpoznatijih i najpriznatijih srpskh fotografa, Dragoljub Zamurović je u toku ovonedeljnih dešavanja na Šodrošu zabeležio i jedan “zanimljiv” detalj na opremi pripadnika srpskih snaga reda i zakona.

Policijski štit
Foto: Facebook / artzamurstudio

Njegovu objavu sa društvenih mreža prenosimo u celosti.

“Šucštafel, poznat po svojoj skraćenici SS, je bila glavna paravojna organizacija pod komandom Adolfa Hitlera i Nacističke partije.

Nakon rata sudije na Nirmberškom suđenju proglasile su SS za kriminalnu organizaciju zbog sprovođenja rasnih zakona i genocida tokom holokausta.

Danas sam na protestu protiv uništavanja životne sredine u Novom Sadu snimio grupu žandara koji su na svojim štitovima imali znak koji neodoljivo podseća na akronim SS.

Ne znam ko je i sa kakvom namerom odlučio da koristi takav simbol u našoj žandarmeriji”, stoji u Zamurovićevoj objavi na Fejsbuku.

Čuvari Šodroša pozivaju građane Srbije da 23. oktobra ponovo oslobode Novi Sad

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

42 Shares
Share via
Copy link