Magazin

Kad naprednjačka centrala pogreši: Pre bih glasao za crnog đavola nego za Vučića! (VIDEO)

hoće centrala da pogreši jednom
Printscreen

Desetogodišnja vladavina Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke još jednom je potvrdila da se ljudi u Srbiji politički neopredeljuju prema programima i idejama, već prema ličnim simpatijama, pa čak i prema fizičkom izgledu istaknutih kandidata.

Takve odrednice važile su i u vreme vlasti Borisa Tadića, a tu boljku srpskog društva preuzeo je i Vučić kojeg su godinama u nebesa uzdizali pre svega naši stariji sugrađani. Mnogo puta čuli smo kako penzioneri javno govore da predsednika vole kao sopstvenog sina, a neki često i više od toga.

Sa druge strane, nakon početnog oduševljenja koje je trajalo gotovo čitavu deceniju, ta ljubav polako počinje da bledi. Kao u svim ljubavnim odnosima, pojavljuju se izneverena očekivanja, gomile laži i pronevereno poverenje, a takva veza među emotivnim partnerima u najvećem broju slučajeva osuđena je na propast.

Životna ugroženost velikog broja poljoprivrednika, srpskih seljaka, dovela je do izliva negativnih emocija i nezadovoljstva, pa čak i zakletvi da će pasti krv ukoliko neko pokuša na silu da ih odvoji od dedovine. Kao glavnog glumca u njihovoj životnoj drami, građani i seljaci vide Aleksandra Vučića, ali ništa manje nisu besni ni na sporedne igrače, Zoranu Mihajlović ili Anu Brnabić.

Dolaze izbori u aprilu, a telefoni sa različitim anketama zvone širom Srbije. Tako je naprednjačka centrala „pogrešila“ broj pozvavši jednog seljaka u nadi da će dobiti podršku za svog vođu.

Snimak objavljen na društvenoj mreži Redit, a prema neproverenim podacima radi se o čoveku iz sela Mrsać kod Kraljeva.

On je priznao da bi na ovim izborima glasao pre za „crnog đavola nego za Vučića“, te da zbog prijatnijeg fizičkog izgleda na premijerskom mestu želi više Mariniku Tepić nego aktuelnu premijerku Anu Brnabić.

Na kraju se čovek izvinio osobi koja ga je pozvala telefonom zbog, kako je rekao, njegove drskosti.

Iako je ovaj video isečen i traje po svemu sudeći duže nego ovih 36 sekundi, jasno je da Vučić polako gubi podršku i u seoskim sredinama u kojima je do sada imao gotovo nepodeljenu podršku.

Bez sumnje je ovakvih slučajeva sve više, ali da li će to biti dovoljno da se promeni vlast u Srbiji još uvek nije sasvim izvesno.

Srpski studenti dočekali Vučića u Parizu sa porukom: Ti si kovid Srbije (FOTO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
3.9K Shares
3.9K Shares
Share via
Copy link