Balkan Magazin

Presreli ga na trčanju: Objavljen snimak atentata na vođu kavačkog klana (VIDEO)

Pokušaj ubistva Radoja Zvicera crnogorskog državljanina, koga su bezbednosne službe u regionu označile kao vođu “kavačkog klana” digao je ukrajinske službe bezbednosti na noge.

Dok se Zvicer u Ukrajini i dalje bori za život, policija je saopštila da je u Odeskoj oblasti na putu prema Moldaviji, uhapsila četvoricu mušaraca i to dva državljana Crne Gore, jednog državljanina Srbije i Makedonije.

Dok se istraga o pokušaju ubistva vođe “kavčana” sprovodi, u javnost je procureo snimak sa sigurnosnih kamera, koji je zabeležio trenutak napada na Zvicera, piše Nova.rs.

Snimak sigurnosne kamere pokazuje trenutak kada je Zvicer presretnut i kada je pucano na njega.

Na kamerama se vidi Zvicer kako trči elitnim ukrajinskim naseljem “Novopečerski lipki” u plavoj dukserici sa maskom na licu i rukavicama , kada mu dvojica atentatora prilaze.

Jedan je imao obučen beli kombinezon i nosio je pištolj sa prigušivačem, a drugi napadač u tamnoj odeči automatski pištolj.

Kada ih je ugledao Zvicer, se okreće i trči, a napadači pucaju u njega. Takođe na snimku se vidi i automobil “smart” kojim su napadači pobegli a kasnije ga zapalili.

Zamenik ministra unutrašnjih poslova Anton Geraščenko rekao je da je taj Zvicer upucan pet puta: tri metka su ga pogodila u grudi.

– On je hospitalizovan na intenzivnoj nezi u izuzetno teškom stanju. Žrtvu čuva policija. Policija je odmah objavila plan „Presretanja“. Svi su uznemireni. Policija nastavlja da identifikuje sve osobe koje su možda umešane u zločin – rekao je Geraščenko.

Podsetimo, vođa “kavačkog klana” Radoje Zvicer teško je ranjne juče kasno popodne u elitnom naselju “Novopečerski Lipki” u Dragomirovoj ulici.

Na Zvicera dvojica maskiranih napadača iz atomatskog oružja ispalili su pet hitaca i pobegli automobilom marke “smart”, koji su ubrzo u jednoj od ulica ostavili i zapalili.

Ukrajinska policija je saopštila da je zbog pokušaja ubistva rano jutros u akciji specijalaca uhapsila trojicu muškaraca državljana Srbije, Crne Gore i Makedonije, od kojih jedan se nalazi na međunarodnoj potrenici za ubistvo.

Napadači su prilikom hapšenja pokušali pešice da pobegnu.

Ko je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana koji je izrešetan u Kijevu?

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
74 Shares
Share via
Copy link