Balkan Vesti

U novim Skaj porukama Kavčana spominje se i Milo Đukanović: “Lomi kralj veli da je nećemo dati bez muke”

milo-djukanovic
Foto: Printscreen Nova

Iz novih transkripta kriptovane aplikacije “Skaj” koje je crnogorskim istražiteljima dostavila Agencija Evropske unije za sprovođenje zakona (Evropol) proizlazi da je početkom oktobra 2020. godine policajac Petar Lazović poslao vođi “kavačkog” kriminalnog klana Radoju Zviceru fotografiju Mila Đukanovića, uz reči da šef poručuje kako državu neće dati bez muke velike.

Sada Lazović, uhapšeni, objašnjava Zviceru da je sa ocem Zoranom, na proslavi povodom rođenja unuka tadašnjeg predsednika države.

“Šef je dobio unuka”, šalje Lazović 3. oktobra 2020. godine oko 18 sati Zviceru, prenose podgoričke “Vijesti” koje su imale uvid u transkripte. Pola sata posle prve poruke, bivši agent tajne službe Lazović, objašnjava Zviceru da ga je hvalio pred Đukanovićem, ali i drugima koji slave rođenje

“Kažem pred svima. Komita je brat pravi, a šef kaže – postoje li još komite? Ja kažem, vjerujte nikad jače nisu bile, iako ni smo na okupu. Ima i mora da zna pravu braću”, piše Zviceru u to vreme pripadnik najznačajnijeg policijskog sektora za borbu protiv mafije kojim je, inače, rukovodio njegov otac Zoran.

Lazović prenosi Zviceru i atmosferu sa proslave, konstatuje da se Milo “veseli” i “pije”. “…. Šapuće nešto sa Z (Zoran), muzika dere, Žuti i Jaca i nas 10. Rekoh da si čestitao, zahvaljuju se. Lomi (Milo) kralj, veli nećemo je dati bez muke velike, na državu misli”, prepričava mlađi Lazović navodnu konverzaciju sa tadašnjim šefom države.

Petar prosleđuje Zviceru slike na kojima se, između ostalih, vide Milo Đukanović i Zoran Lazović u prisnom razgovoru, a onda i jednu fotografisanu iznad njihovih glava, uz objašnjenje: “Bliže ne može”.

“Šef sad priča sa Z za tebe, i Z mu kaže da si sa Tiagom (najverovatnije Duško Šarić) i da ono ŠTO VIDI i čuje smatra da si pravi momak. Preneseno od A do Š. Eto tako”, piše Lazoović vođi “kavčana”.

Mlađi Lazović je sa Zvicerom i pripadnicima “kavačkog klana” često pominjao Mila Đukanovića, a to je činio i odbegli policajac Ljubo Milović.

U porukama koje je Lazović razmenio s njim pominju se odnosi u Demokratskoj partiji socijalista, ali i kako je Đukanović “shvatio” ko je Veselin Veljović i distancirao se pre kongresa od njega i Duška Markovića, prenosi Kurir.

Kavčani hteli da likvidiraju rukometaša Vladu Mandića: “Odmah krupnom sačmom po koljena&”

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link