Balkan Magazin

Tamari Zvicer, suprugi navodnog vođe kavačkog klana, blokirana isplata od skoro 133.500 €

tamara-zvicer
Foto: Detective-info.com.ua

Kotoranki Tamari Zvicer, koja je široj javnosti poznata kao supruga navodnog vođe kavačkog klana Radoja Zvicera, blokiran je bankovni račun i obustavljena isplata 133.473,36 evra za koje se sumnja da su stečeni kriminalnim aktivnostima, potvrđeno je iz Višeg suda, navodi Pobjeda.

Rešenjem ovog suda, osim Tamari Zvicer, blokirana je imovina Emi Petrović – nepokretnosti u kotorskom naselju Škaljari za koje se sumnja da potiču od nezakonito stečenog novca.

Prema saznanjima Pobjede, Tamara Zvicer se tereti da je htela fiktivno da prevede stan na Emu Petrović, odnosno da prikaže kao da joj ga je prodala. To je, kako se sumnja, učinila kako bi izbegla oduzimanje imovine ukoliko dođe do finansijske istrage.

Sudija za istrage Višeg suda Suzana Mugoša je 22. juna prihvatila predlog Specijalnog tužilaštva i privremeno blokirala imovinu Zvicer i Petrović protiv kojih je pokrenut krivični postupak za utaju poreza i doprinosa i pranje novca.

Odlukom suda je naloženo NLB banci da uskrati isplatu 100.000 i 33.473,36 evra za koje se određuje privremena mera obezbeđenja, a koja se odnosi na obustavu sumnjivih transakcija na dva računa Zvicer.

Rok od dve godine

Takođe, katastru nepokretnosti naloženo je da po osnovu privremene mere obezbeđenja sačini belešku zabrane raspolaganja nad poslovnim prostorom od 72 metra kvadratna sa dvorištem od 188 metra kvadratna u kotorskom naselju Škaljari, upisani na ime Petrović.

U rešenju se navodi da će se ova naredba dostaviti Upravi za imovinu koja je dužna da se stara o izvršenju ovog rešenja.

Takođe, sud je pozvao „savesna treća lica da mogu stupiti u postupak do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju imovinske koristi stečene kriminalnom delatnošću“.

Viši sud je precizirao i da ova privremena mera može trajati najduže do pravosnažnosti odluke o trajnom oduzimanju nezakonito stečene imovinske koristi.

– Ova privremena mera obezbeđenja biće ukinuta po službenoj dužnosti ako u roku od dve godine od dana donošenja ovog rešenja optužnica ne stupi na snagu – navodi se u rešenju Višeg suda.

Zapucala i spasila muža sigurne smrti

Foto: detective-info.com.ua
Foto: detective-info.com.ua

Tamara Zvicer javnosti je poznata otkad je od sigurne smrti spasila supruga Radoja Zvicera koji se u policijskim evidencijama vodi kao vođa kavačkog klana.

Filmska scena dogodila se 25. maja 2020. godine u Kijevu kada su pripadnici suprotstavljenog škaljarskog klana pokušali da likvidiraju Zvicera koji se u toj državi skrivao sa porodicom duže vremena.

Radoje Zvicer napadnut je u blizini zgrade u kojoj je stanovao sa porodicom kada se na ulici zaustavio ,,smart“ iz koga je istrčalo nekoliko napadača i na njega otvorilo vatru. Pogođen sa nekoliko hitaca Zvicer je pao na zemlju.

Zvicer ovaj napad zasigurno ne bi preživeo da sa ulaznih vrata zgrade njegova supruga nije iznenadila napadače i zapucala.

Iako su sigurnosne kamere zgrade snimile Tamaru Zvicer kako repetira pištolj, ovo oružje nikada nije pronađeno.

Đuhić zbog 7,5 grama kokaina kažnjena 400 evra

Podgoričanka Ema Petrović javnosti poznata kao Đuhić privedena je 17. avgusta 2017. godine u Porto Montenegru, u Tivtu, kada je kod nje pronađeno 7,5 grama kokaina.

Viši sud je ocenio da u ovom delu nema elemenata krivične već prekršajne odgovornosti.

Sud je zaključio da je droga bila namenjena za ličnu upotrebu, pa je posle četiri meseca Đuhić kažnjena sa 400 evra zbog posedovanja kokaina.

Ko je Radoje Zvicer, ljubitelj ćevapa od ljudi i navodni atentator na predsednika Srbije

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

45 Shares
Share via
Copy link