Balkan Magazin

Ko je Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana koji je izrešetan u Kijevu?

Radoje Zvicer za koga se sumnja da je vođa kavačkog klana, ranjen je sinoć u Kijevu, kada su na njega pucala dva napadača.

Prema navodima ukrajinskih medija, on je hospitalizovan, a za napadačima se intenzivno traga.

Zvicer je prema navodima medija pre nekoliko godina izbegao hapšenje prilikom policijske akcije na teritoriji Kosova i Metohije, pošto je dan pre toga pobegao iz Prištine na osnovu dojave koju je dobio iz nepoznatog izvora.

Radoje Zvicer = Josip Babić

Zvicer je jedno vreme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih. Iako se policija nadala da će i on biti uhvaćen u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je uspeo da napusti mesto koje je povremeno koristio.

Prema saznanjima bezbednosnih službi iz regiona, Radoje Zvicer, navodno jedan od osnivača i vođa takozvanog „kavačkog klana”, krio se u zemljama regiona i EU pod lažnim imenom Josip Babić, rođen 6.2.1979. iz Orašja, BiH.

Babić je državljanin BiH koji je rođen u nemačkom gradu Nirnbergu, a on nikada nije vadio dokumenta BiH, naveo je podgorički Dan.

Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih “kanala” u BiH izvadio pasoš, navodi ATV iz Banjaluke.

Snimak koji je uzburkao javnost

Pobjeda podseća da je u decembru 2017. godine objavljen je 15-minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o „kavačkom klanu“, vođi ove grupe i njenim članovima koji je žestoko uzburkao javnost.

Takođe, otkriveni su detalji koji dosad nisu spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste, navodi ovaj portal.

Na snimku se prvi put obelodanjuje podatak da se Zvicer, koji slovi za vođu ,,kavačkog klana“, služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom.

Na tom snimku, vidi se spisak visokopozicioniranih članova klana, na kojem se nalaze: Davorin Baltić, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Vladimir Roganović. Takođe, objavljene su i njihove fotografije, uglavnom one koje se nalaze u njihovim zvaničnim dokumentima i koje javnosti nisu dostupne.

Pokušali da mu ubiju suprugu

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana koji se trenutno nalazi u zatvoru u Crnoj Gori, osumnjičen je da je pre tri godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog od vođa suparničkog kavačkog klana, saopštila je crnogorska policija.

Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je u maju 2016. godine u naselju Dobrota u Kotoru pucao na Tamaru Zvicer.

On je, prema navodima crnogorske policije, svojim automobilom marke „Audi“ podgoričke registracije preprečio put kolima Tamare Zvicer i pucao iz pištolja u nju. Nije, međutim, pogodio ni nju ni njen automobil, već drugo vozilo koje je bilo parkirano u blizini.

U tom trenutku sa njim se u kolima nalazio i njegov otac Veselin Vukotić, dok je sa Zvicer u kolima bila njena maloletna ćerka.

Бандітоси-підпалювачіСьогодні на Новопечерських Липках сталася стрілянина – двоє озброєних осіб скоїли замах на вбивство по вулиці Драгомірова, 15. 37-річного потерпілого було госпіталізовано. По місту Києву було оголошено про спеціальну поліцейську операцію «Сирена» по розшуку та затриманню цих осіб. Якимось чином особи дізналися, що їх шукають, а тому вирішили підпалити своє авто, але разом із автівкою трохи і себе підсмажили 🤷🏻‍♂️🙈

Gepostet von Киев Оперативный am Dienstag, 26. Mai 2020

KRIK otkriva: Rat mafije i veze sa navijačima i vrhom države

Izvor: Telegraf

Share via
Copy link