Magazin Novi Sad

Sloba Snajper neće da odgovara na pitanja na sudu, tvrdi da ga “mediji razvlače”

sloba-snajper
Foto: Nova.rs

U Višem sudu u Novom Sadu počelo je suđenje Slobodanu Milutinoviću Snajperu (36), Nenadu Milutinoviću (34), Nemanji Topreku (24), Kosti Radonjiću (27) i Nenadu Deliću, okrivljenima za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi 3. juna 2018. godine.

Četvorica, od petorice okrivljenih izjavili su da ne priznaju delo koje im se stavlja na teret.

Prvookrivljeni Slobodan Milutinović Snajper izjavio je da ne priznaje delo iz optužnog predloga i da ne želi da odgovara na pitanja jer smatra da ga mediji “razvlače” u negativnom kontekstu zbog drugog postupka koji se vodi protiv njega u ovom sudu.

Na ročištu se ponovo nije pojavio jedan od okrivljenih, Nenad Delić, te je sudija Višeg suda Ivana Josifović odlučila se da ipak pokrene suđenje s obzirom na to da ima više okrivljenih.

Protiv njega je izdvojen postupak, budući da je zbog njegove nedostupnosti ročište više puta odlagano, piše Dnevnik.

Tužilaštvo je predložilo da se reprodukuje snimak sa sigurnosnih kamera sa lica mesta, čemu se branilac okrivljenih, advokat Goran Karadarević usprotivio jer smatra da je snimak pribavljen na sporan način.

On je, takođe, naveo i da smatra da nije reč o grupi kako se navodi u optužnom predlogu zamenika višeg javnog tužioca Ksenije Bašić, zato što nije delo počinjeno po dogovoru, dok je tužilaštvo ostalo na suprotnom stanovištu.

Sudija Josifović je najavila da će na narednom pretresu, 6. aprila, saslušati preko deset svedoka očevidaca kao i oštećenog, a potom i sudske veštake.

Sloba Snajper: Moje hapšenje klasična demonstracija sile

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link