Magazin Srbija

Dragan je slep od rođenja i bivši padobranac čija čelična volja pomera sve granice

dragan popovic
Foto: Profimedia/Rade Kovač/Antonio Ahel/ATA Images

Dragan Popović iz Lunovog Sela u okolini Užica široj javnosti je postao poznat pre nekoliko godina kada se u domaćim medijima pojavila priča o čoveku koji je slep, ali svojom radoznalošću, željom za životom, radom i umećem pomera granice i dokazuje da je volja sve što vam je potrebno da uspete.

Dragan je nastavnik muzičkog u penziji, a danas eče drva, kosi, okopava, frezira, popravlja belu tehniku, piše, peva i recituje. Povrh svega, sve to radi s mnogo ljubavi i lakoće.

Mora se napred

Oduvek je bio vičan svakom poslu, i kako kaže, nikada nije čekao drugog da nešto uradi umesto njega. Kako kaže, za njega nema prepreke, nema zastajanja, mora se napred!

Sa istom ljubavlju kojim se predaje svakodnevnim poslovima, Dragan je posvećen i pesmi, pa često nastupa na raznim manifestacijama pevajući srpske izvorne pesme.

Padobranac i osvajač medalja

Dragan je aktivan i u sportu, pa je sa jako oštećenim vidom bio i padobranac.

Kada je potpuno izgubio vid, osvojio je srebrnu medalju na atletskom sportskom nadmetanju u disciplini bacanja diska.

Ljubav kao glavni pokretač

„Krivac“ za sve što Dragan može je njegova supruga Slavica, kojoj tepa „lastavica“.

Kako kaže, sve što je uspeo u životu da savlada i uradi „pola je njeno“, jer je ona njegova najveća ljubav, inspiracija, tiha čežnja iz mladosti sa kojom su mu se ponovo ukrstili putevi pre dve decenije.

– Moja dva oka, ona je tu nezaobilazna u svakom poslu, u svakom mom koraku pola je njeno. Kad nekud poslom otputujem, sa velikim nestrpljenjem čekam povratak kući. Ja sam srećan čovek, to je u stvari sreća – tvrdi Dragan, prenosi RINA.

Slavica potvrđuje njegove reči i kaže da je neumoran i da je teško pratiti njegov tempo.

 

dragan
Foto: Profimedia/Rade Kovač/Antonio Ahel/ATA Images

„Nema predaje, sreća je iza ćoška“

Dragan poručuje svima koji se bore sa nekim hendikepom da ne smeju da se predaju, jer sreća je možda iza ćoška, ali ako ne krenu do tog mesta nikada je neće pronaći.

Kao nekadašnji prosvetni radnik, moli roditelje da svoju decu koja možda imaju neki invaliditet spremaju za život bez zadrške i prepreka.

Izvor: RINA, 24sedam

Dečak (10) svakog jutra pre škole pomaže slepom jelenu da nađe hranu (VIDEO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

42 Shares
Share via
Copy link