Magazin Svet

Kolektivni trans u Argentini, navijači prelepim gestom rasplakali beskućnika i slepog čoveka (VIDEO)

Beskućnik slepi čovek argentina
Foto: Screenshot / Twitter / martinvars / ESPNFC

Fudbal je zaista najvažnija sporedna stvar na svetu, sport koji piše najlepše bajke, a koliko osvajanje Mundijala znači argentinskom narodu, najbolje su mogle da posvedoče nadrealne scene slavlja iz Buenos Airesa.

Nakon što je Mesi konačno podigao „boginju“ i tako doneo svojoj zemlji titulu svetskog šampiona posle 36 godina, stotine hiljada ljudi se okupilo na ulicama prestonice.

Mesi Maradona Buenos Aires
Foto: Agustin Marcarian

U ekstazi su proslavljali ogroman uspeh nacionalne selekcije, skandirajući kapitenu svog tima, koji je dosegnuo status božanstva, poput legendarnog Maradone.

Igračima je priređen zaslužen i spektakularan doček, daleko od katarskih loža, haljina, zlata i blještavila, u kojem su glavnu ulogu imali navijači, običan narod koji zaista živi i diše fudbal, baš onako kako treba da bude.

Lavina emocija sa balkona

Emotivni trenuci koji su viđeni tom prilikom, oduševili su i rasplakali svet, piše Nova.

Tako je na jednom balkonu u Buenos Airesu slepi gospodin sa svojom suprugom izašao na balkon, kako bi boljeo upio i doživeo uzavrelu atmosferu sa ulica.

Čim su ga uočili, navijači su odlučili da ga počaste pesmom i aplauzom, što je izazvalu lavinu emocija kod starijeg para, a njegova supruga je u jednom momentu i zaplakala, dirnuta pažnjom i divnim prizorom.

Dres za beskućnika

Još dirljivija scena viđena je na drugom delu prestonice, kada su fanovi prelepim gestom obradovali jednog beskućnika, dok je ulicom vukao ogromna i teška kolica.

Naime, navijači su mu prišli i izgrlili ga, a jedan od njih mu je poklonio argentinski dres, kako bi se i on priključio sveopštem slavlju.

Čovek nije mogao da poveruje šta mu se desilo, pa je u izlivu emocija počeo da ljubi dres dok ga je navlačio, dok su mu se suze same slivavale niz lice.

Na kraju je u ekstazi pao na kolena i prekrstio se, a prisutni su ga pozdravljali aplauzom.

Kolektivni trans se nastavio ulicama argentinskih gradova, a ovom veličanstvenom trijumfu se na nebu zasigurno veseli i nedodirljivi Dijego, čiji dobri duh zauvek bdi nad ovom južnoameričkom zemljom.

Heroji dočekani u Argentini uz totalni delirijum, igrači umalo ispali iz autobusa (VIDEO)

Čitajte Luftiku na Google vestima

24 Shares
Share via
Copy link