Magazin

Dečak (10) svakog jutra pre škole pomaže slepom jelenu da nađe hranu (VIDEO)

decak-slepi-jelen

Iako je od tada proteklo sedam godina, dirljiva slika dečaka koji hoda pored mlade ženke jelena i dalje obilazi svet. Iako je neverovatno videti ljude tako blizu obično plašljive životinje, priča iza snimka je još neverovatnija.

Komšija je primetio desetogodišnjeg dečaka koji svakog jutra šeta sa ovim malim jelenom. Uskoro mu je postalo jasno da je jelen slep, i da ga dečak vodi do travnatih površina kod prilaza. On svakog dana pomože jelenu da pronađe hranu.

„U našem komšiluku živi slepa ženka jelena, i ovaj dečak (10 godina) je šeta od jedne travnate površine do druge svakog dana pre škole da bi se uverio da mlada ženka nađe hranu“, napisao je korisnik Reddita uz fotografiju.

Priča o ovom posvećenom mladom ljubitelju životinja koji vodi svoju mladu štićenicu a ona ga puna poverenja prati u stopu je odmah privukla pažnju vaskolikog interneta, uz mnoge komentare na post ljudi koji su želeli da saznaju više.

Nekoliko članova foruma je ohrabrilo muškarca koji je originalno postavio priču da kontaktira spasilačku službu za divlje životinje kako bi pomogli jelenu i osigurali da ga ne odvede ili uspava neka služba.

Ubrzo nakon što je podelio snimak, Redditor se vratio sa ažuriranjem.

„Jelena je danas pokupila lokalna grupa za spasavanje životinja (NE za kontrolu životinja) i odvela ga veterinaru na pregled“, napisao je on u naknadnom komentaru. „Verovatno će biti označen i odvedenaa u kontrolisani šumski rezervat, ali, pošto je mlada ženka jelena izgledala tako pitomo, možda bi mogla završiti na nekoj farmi koja pruža utočište životinjama.“

Ovaj dečak i ova slika samo su jednostavan podsetnik kako čak i mali čin saosećanja može dosegnuti dovoljno daleko da se spasi život drugog živog bića.

Novosadski bioskop otvorio vrata uličnim psima u ledenim danima (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link