Magazin

Nove cene iz skupštinskog restorana: Najmudriji među nama ujedno su i najgladniji (FOTO)

skupština
Printscreen

Skupštinski restoran i njegove nerealno povoljne cene samo su deo pogodnosti koje dobijaju poslanici i u ovom skupštinskom sazivu.

A koje su to „paprene“ cene koje čekaju narodne poslanike u restoranu Narodne skupštine?

Espreso košta neverovatnih 14 dinara, što je više od deset puta jeftinije od neke regularne cene koju možete očekivati kada sednete u kafić. To je samo početak, jer „maloletne“ poslanike sok od jabuke košta svega 16, a koka kola 20 dinara.

Kada se napaćeni poslanici okrepe od napornih zasedanja, neumornog naglabanja i međusobnih optužbi, mogu kroz salate u sebe ubaciti i neke vitamine. Za kupus salatu njihov novčanik olakšaće za tričavih 22 dinara, dok je cena šopske salate osetno skuplja i iznosi 69 dinara.

Cena pileće čorbe je 66 dinara, pomfrit košta 45, dok sendvič sa kulenom zahteva okruglo 98 dinara. Ukoliko cenjeni poslanik ili poslanica želi doručak, za njega ili nju se posebno mogu olupati jaja te uživanje naraste do vrhunca kada od njih nastane omlet sa šunkom za samo 57 dinara.

Pljeskavica na kajmaku košta „vrtoglavih“ 203 dinara, što je cena koju više ne možete pronaći ni po kafanama u najsiromašnjim opštinama u Srbiji.

Ima i klope za one poslanike sa dužim, poslaničkim stažom. Tako jagnjeće pečenje na zlatiborski način košta 678 dinara, teleći ribić sa pečurkama je 546 dinara, ramstek na puteru 442 dinara, a najskuplje jelo na skupštinskom meniju, samo za odabrane, je biftek na žaru od 1072 dinara.

meni
Foto: Twitter

Narodni dom, nema šta. Sednice bi mnogo gledanije bile da se prenosi rade direktno iz skupštinskog restorana gde žustre rasprave prestaju i mljackanje ljutih neprijatelja prerasta u zagušljivu gurmansku buku i žamor. Kada onako umorni napune stomake, nervoza splašnjava i proces varenja može da počne umesto procesa varanja naroda i naivnih glasača.

Prvo su nam pojeli poverenje i veru u demokratiju za doručak. Za ručak postoje obično tri varijante, a vrlo su tražene duple porcije narodnih batina i pendrečenja sa specijalitetom konjetine u galopu, teleće glave u sosu od leptir mašne ili za one sa pojednostavljenim ukusom, 10 ćevapa iz Ritopeka.

Dezert po običaju obeležavaju srneća preko naših leđa, a za period nakon večere, laganih laži i sočne pljuvačine bez kalorične vrednosti, obezbeđen je i kulturno-obrazovni program uz „bunga-bunga“ i jagodinske maloletnice.

Živela Srbija i 10 upola s lukom, sokić od 16 dinara i poslaničke plate za tešku rabotu. A ti narode tupavi gledaj i uživaj, dobrano osluškuj to njihovo mudro „mljac-mljac“ iz tih poganih parazitskih usta dok čekaš izvršitelje da ti drugarski pokucaju na vrata, zbog nekoliko neplaćenih računa, sve u veselom društvu policajaca koji od sramote gledaju u pod.

Ovo je zemlja gde se i obraz i poštenje bacaju na roštilj, nada i vera stavljaju u prilog rolovane stvarnosti, a istina uz blagoslov zavrti na ražnju.

Sve to u vreme kada svedočimo svakodnevnim poskupljenjima apsolutno svega, a naročito prehrambenih proizvoda koji probijaju granice izdržljivosti prosečnog domaćinstva. Prijatno sugrađani mili.

Skupština se sprema za zimu: Prečišćivači vazduha plaćeni 285.000 €, a ti narode ćuti, trpi i crkni od raka

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

114 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap