Magazin Srbija

U srpskim marketima prodaje se hleb od 700 dinara i ide savršeno uz jeftini parizer (FOTO)

hleba baciii
Printscreen

Predstavnici vlasti obećali su da hleb „Sava“ neće poskupljivati do Nove godine i da ostaje na ceni od 54 dinara, ali ovo ograničenje za druge pekarske proizvode očigledno ne važi.

Fotografija iz jednog marketa u Aranđelovcu najbolje ilustruje koliko su cene u Srbiji otišle u nebo.

„Za zujalicu spremni“, piše iznad fotografije iz lokalnog lanca marketa na kojoj stoje dva hleba astronomskih cena.

Mali, kukuruzni, od samo 300 grama košta 249,90 dinara, dok drugi na slici, pariski bridor od 1100 grama košta vrtoglavih 699,90 dinara!

I dok su se ljudi u komentarima pitali da li je ovo neka neslana šala, autor tvita podelio je sa njima da je i u Švajcarskoj cena tog hleba približno ista, tačnije 6,46 franaka.

„Hleb 700 dinara! Mašala! Bogat narod! Ekonomski tigar!“, „Kad se zujalica na hleb vrati“, „Ovo da kupiš umesto cveća kao poklon…ispao bi baja“, samo su neki od komentara ispod tvita.

Šta je Bridor hleb?

Bridor je kompanija za proizvodnju pekarskih proizvoda koju je osnovao Louis Le Duff 1988. godine. Sedište kompanije je u Bretanji u blizini Rena.

Bridor prikazuje princip tradicionalnog francuskog pečenja. Njihov najbolji hleb se peče u pećnicama od kamenog poda kako bi se stvorio zanatski izgled, kao i kora. Bridorova peciva se sporo mese, nežno uvijaju i dižu.

Izvor: City magazine

Ukrao stari hleb iz kontejnera, preti mu kazna zatvora do 5 godina

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link