Magazin

Siniša Mali: Najradije bih pocepao doktorat i napisao još jedan

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je da se nada da će Odbor za etiku imati dovoljno snage da donese objektivnu odluku o njegovom doktoratu, bez pritiska opozicije.

Mali je ocenio da je sve u vezi sa njegovim doktoratom politika, na kojoj insistira opozicija koja, kako kaže, nema ni plan ni program, i istakao da sve to toliko dugo traje da bi posle svega “najradije pocepao taj doktorat”, piše Tanjug.

Podsetio je da je završio Ekonomski faktultet kao student generacije, da je zatim magistrirao i da je nosilac niza diploma dobijenih na inostranim univerzitetima.

Sve je to, kaže, radio jer mu je bilo stalo do akademske karijere, a doktorat je došao kao prirodan sled svega na temu kojom se oduvek bavio.

Danas mu je, ističe Mali, stalo do toga kako radi svoj posao, kako građani ocenjuju to što radi i da li imaju nešto da mu zamere.

Uveren je da nemaju šta da mu zamere jer plate i penzije rastu, a i Evropska komisija je nedavno u svom izveštaju ocenila da su finansije Srbije stabilne i da je srpski budžet u odličnom stanju.

Mali ističe da za takve izveštaje živi.

“Meni su važni rezultati mog rada, a kako će ovo pitanje oko doktorata da se završi…pritisci su ogromni, tu su i Ðilas i Trifunović…Ne verujem u objektivnu odluku. Ono što mi je važno, to je moj rad i moje znanje”, rekao je Mali u za Pink televiziju.

I ako je, kaže, kada je doktorat u pitanju napravio grešku, to opet ne znači da je taj njegov rad plagijat.

A sve je počelo, podseća, još kada je postao gradonačelnik Beograda, što je predug period i zato i navodi da bi taj doktorat najradije pocepao.

“Kao neko ko ima toliko diploma, ko je toliko toga uradio, napisaću još jedan…”, rekao je Mali, uveren da pitanje njegovog doktorata u Srbiji više nikoga ne interesuje.

Samo malo prepisani doktorati i masteri od 100€ definišu svu propast srpskog obrazovanja

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Šta mu teško, pametan čovek…zato i jeste…doktor…imam nednu koleginicu koja je isto tako pametna, završila fax..pa očas posla…žao mi je štonisam tako pametna, al mozda i bolje jer više volim svoju porodicu i svoje “skromno” znanje….

  • Ima taj plagijat da ga prati za sva vremena. U normalnoj zemlji, plagijator ne bi bio ministar. U Nemackoj je bio jedan takav slucaj i cela Vlada je podnela ostavku.

75 Shares
Share via
Copy link