Lifestyle Zdravlje

Svaka žena starija od 30 bi morala da zaboravi na ovih 7 vrsta hrane i pića

Zdrava hrana i briga o svom organizmu treba da nam bude prioritet tokom čitavog života. Ipak, ako ste prešli 30. godinu života, trebalo bi da budete posebno obazrivi. Nakon navršene treće decenije života, vaše telo počinje drastično da se menja.

Tačnije rečeno, nakon tridesete telo počinje da slabi i da bismo mu olakšali, trebalo bi potpuno da izbacimo sledećih 7 vrsta hrane i pića, piše portal Stil.

1. Alkohol

Ako ste sa 20 godina pili po celu noć, a ujutru se budili sveži, to vam se neće desiti u 30-im. Nakon 30, telo gubi kolagen, to smanjuje elastičnost, a popijeni alkohol dodatno dehidrira telo. Zato, kako biste očuvali kožu mladom, dobro je da počnete da smanjute alkohol.

2. Gazirana pića

Istraživanja su pokazala da visoke količine šećera i veštačkih boja u gaziranim napicima mogu da dovedu do neplodnosti kod žena, ali i kod muškaraca. Osim toga, konzumiranje gaziranih pića je pretpostavka za prekomernu težinu nakon 30 godina.

3. Kokice

Opasne su za konzumiranje samo kokice iz mikrotalasne. U njima se nalazi velika količina soli, palmino ulje i sintetički sastojci koji povećavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti. Ali ako pripremate sami, sa manje soli, nema opasnosti za vas.

4. Čips

Čips je među glavnim namirnicama koje vode do debljanja nakon 30 godina. A zbog mnogobrojnih sintetičkih sastojaka u njemu je dobro da skroz prestanete sa ovom namirnicom.

5. Slatkiši

Nema ništa loše da pojedete nešto slatko, dovoljno je da to nije previše često. Keksići sa nadevom i torte su prava kalorijska bomba, sa kojima ćete se ugojiti brže, a i povećaćete rizik da obolite od dijabetesa.

6. Mesne prerađevine

Istraživanja su pokazala da sintetički sastojci u prerađevinama od mesa mogu da izazovu čak i maligne bolesti. Za ljude nakon 30 godina je potpuno obavezno da ih isključe iz menija.

7. Konzervisano povrće

U konzervisanom povrću se nalaze visoke količine soli, koji izazivaju prevremeno starenje kože. Imaju i negativan efekat na krvni pritisak, zbog čega je nakon 30 godina dobro da prestanete sa njihovim konzumiranjem.

Kako u islamskim zemljama leče rak u nekoliko dana

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

71 Shares
Share via
Copy link