Beograd

Ruskinja na protestima u Beogradu: Ovo je čista diktatura, udarili su me pendrekom po licu (VIDEO)

Sinoćni protesti u Beogradu su nedvosmileno pokazali tri stvari – veliko nezadovoljstvo građana, kamenovanje policije, ali i policijsku brutalnost kakvu ne pamtimo.

Pored toga, važno je napomenuti da su ozbiljnosti situacije bili svesni samo oni koji su bili prisutni na protestu i oni koji su gledali N1. To je bila jedina televizija koja je prenosila protest. Na televizijama sa nacionalnom frekvencijom sinoć nije bilo nijednog kadra sa protesta. RTS je pustio samo šturu informaciju u kajronu.

Nakon što je ekipa TV N1 prišla trojici mladića koji su napadnuti pendrecima od strane policije dok su sedeli na klupi, pred kamere je stala i žena iz Rusije koja se zatekla na tom mestu u momentu batinjanja, pa je i sama dobila udarac pendrekom po licu.

– Udario me je pendrekom po glavi. Stajali smo tamo ispred njih i pitala sam ih “Zašto njega branite” i on me je udario – rekla je ona novinarki N1 televizije.

Zbog izraženog ruskog akcenta, novinarka je pretpostavila da je ona Ruskinja, što je žena i potvrdila. Na pitanje zašto protestuje, odgovorila je da traži pravdu.

– Ja sam iz Rusije i znam šta je diktatura. Došla sam ovde da protestujem zbog pravde. Isto se dešava što se dešavalo u Rusiji. To je diktatura – kazala je.

Pogledajte snimak:

Ćale, ovo je za tebe: Priča iza najponosnije i najtužnije scene sa protesta (VIDEO)

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
234 Shares
234 Shares
Share via
Copy link