Beograd Magazin

Ćale, ovo je za tebe: Priča iza najponosnije i najtužnije scene sa protesta (VIDEO)

Reporteri televizije N1 na sinoćnjim protestima ispred Skupštine Srbije snimili su i jednu potresnu ispovest koja je potresla srpsku javnost i društvene mreže.

Naime, Petar Đurić, sin poznatog majdanpečkog umetnika Ljubiše Đurića, koji je preminuo od korone, a iz SNS su mu nudili novac da ćuti o tome, odgovorio je na pitanje novinarke zašto protestuje.

Petar je u emotivnom obraćanju rekao da je tu zbog oca koji je preminuo u Zemunskoj bolnici jer nije bilo respiratora.

“Suzavac, bojeva municija, pendreci, sve protiv goloruke omladine. Ćale, ovo je zbog tebe, koji si umro a nije bilo respiratora, ćale, mnogo te volim. I za mog sina koji se rodio”, ispričao je mladić u dahu novinarki N1, a preneo portal Nova.

Na njeno pitanje od čega je umro njegov otac, mladić je odgovorio:

“Nije bilo respiratora, i dan danas nisam dobio testove da je umro od korone. Znači, nije bilo respiratora u Zemunskoj bolnici, a na sva usta su pričali da mi poklanjamo respiratore. Znam da bi bio ponosan na mene”, ispričao je mladić za N1.

Pre tri meseca, kada se i dogodila smrt njegovog oca, Petar je na društvenim mrežama detaljno prepričao njihovu porodičnu tragediju.

Inicijativa Ne davimo Beograd postavila je na društvenim mrežama poster podrške za mladića koji je već sad postao jedan od simbola protesta.

I Novosađani se pobunili: Skupština grada i SNS izlepljeni

Čitajte Luftiku na Google vestima

Mladen Borocki

Putnik, panker i stručnjak za istoriju, kulturu i običaje Islanda

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

2.2K Shares
2.2K Shares
Share via
Copy link