Beograd Magazin

Uznemirujuće scene policijske brutalnosti kakve nismo gledali decenijama (VIDEO)

Tone suzavca, pendreci po leđima novinarki koje su pokušavale da pomognu povređenima, klečanje na vratu, gaženje, šutiranje i razvlačenje uhapšenih, ali i onih koji su sinoćnje proteste ispred Skupštine Srbije nemo posmatrali sa strane obeležili su sinoćnja dešavanja u glavnom gradu Srbije.

Protest građana koji su se sinoć posle 20 sati okupili na platou ispred Narodne skupštine Srbije završen je neredima, nakon što je policija suzavcem i šok bombama pokušala da rastera okupljene.

Na demonstracijama osim policije u uniformama, bilo je i dosta policajaca u civilu koji su primenjivali silu.

Nekoliko snimaka nepotrebne i neproporcionalne upotrebe sile, malo pokušaja da policija deeskalira situaciju, više suzavca upotrebljeno u jednoj noći nego u prethodnih 20 godina, navodi o zastrašivanju.

Ovog momka je policija u civilu skinula sa bicikla…

Tu je uznemirujuć snimak na kom policija bije jednog demonstranta, a zatim ga vuče po podu…

Videli smo i scenu iz Pionirskog parka u kojem na klupi sede tri mladića kada im policija prilazi i počinje da ih bije pendrecima iako su digli ruke i ne napadaju nikog, pretučeni a nisu pružali otpor…

View this post on Instagram

❗❗❗Дa ли ја за ово плаћам порез⁉️⁉️ Ко ће да нас штити од њих⁉️ Од овога даље нема❗❗❗ . Serbian police beating, people that sitting peacefuly in the park!!! . . @dw_deutschlernen @bbc @bbcnews @1920s_newyorktimes @sputnik_news @voiceofamericausa @rts_predstavlja @n1 @prvatelevizija @pink.rs @b92net @insider @cnn . . . #policija #srbija #србија #serbia #protests #instagramsrbija #instaphoto #crnagora #vojskasrbije #republikasrpska #beograd #srpskapravoslavnacrkva #srpskavojska #beograd #covid19 #corona #serbianlivesmatter #bbc #cnn #sputnik #deutchewelle #dw #policebrutality #rts #rts1 #rts2 #rts3

A post shared by ☦️🇷🇸Србија🇷🇸☦️ (@ilirska_srbija) on

Tu je i potresan prizor u kom novinarka portala Nova Milica Božinović želi da ukaže pomoć povređenom čoveku ali dobija pendrekom po zadnjici.

Pripadnici policije pokušali su da spreče i ekipu N1 da snimi kako policija udara muškarca u Pionirskom parku u Beogradu.

Kako je rekla reporterka N1, prvo je jedan policajac, a potom i drugi odgurnuo ekipu N1 kako bi onemogućili snimanje batinanja demonstranta.

Pošto su mladića nekoliko puta udarili, policija mu je stavila lisice i odvela u pravcu Skupštine grada.

Silu srpske policije osetila je i jedna ruska državljanka…

Ćale, ovo je za tebe: Priča iza najponosnije i najtužnije scene sa protesta (VIDEO)

1.6K Shares
1.6K Shares
Share via
Copy link