Svet Vesti

A za Bajdena RUSKA SALATA, na NATO samitu posluženo čuveno jelo, zvaničnici u neverici

ruska-salata-piletina
Foto: Shutterstock

Evropski zvaničnici i novinari iz celog sveta bili su iznenađeni kada su videli restoranski meni na NATO samitu u Madridu.

Naime, u samom vrhu jelovnika ponuđena je Ruska salata.

Ništa tu ne bi bilo čudno da se ne očekuje da će upravo Rusija biti označena kao bezbednosna pretnja u novom strateškom konceptu alijanse zbog njene invazije na Ukrajinu. Stoga je njeno prisustvo na meniju izazvalo polemiku.

– Ruska salata na samitu NATO-a? Malo sam iznenađen tim izborom jela – rekao je novinar Injaki Lopez za španski medij La Sekta.

Diplomatske misli više su bile usmerene na jelovnik koji je služen gostujućim ministrima odbrane i spoljnih poslova na banketu koji je održan u baroknoj palati Santa Kruz u centralnom Madridu u utorak uveče, prenosi Rojters.

Ipak, Hose Andres, španski kuvar predstavljen u Netfliks seriji “Sto kuvara”, poslužio je i klasičnu tapu, ali je dodao “knedle od paradajza”, te je nazvao “ukrajinskom salatom”, kao što je to učinio i u svojim restoranima širom Španije.

Bajden pao dok je silazio s bicikla, intervenisala tajna služba (VIDEO)

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

112 Shares
112 Shares
Share via
Copy link