rolovano belo meso
Foto: Sandra Perić/privatna arhiva
Recepti

Recept naše najpoznatije gastro-blogerke će vas raspametiti i spreman je za samo 20 minuta

Ako vas iole zanima kulinarstvo, sigurno ste naleteli na Instagram profil Sandre Perić, autorke bloga „Ko to tamo“.

Njene stranice obiluju fenomenalnim receptima i sjajnim fotografijama, koje kao da mirišu preko monitora. Recepti su redovno praćeni duhovitim i živopisnim komentarima, koji će vas slatko nasmejati i opustiti.

Pošto se nikome ne mili da kuva na plus 30, a ipak moramo da jedemo, Sandra je ekskluzivno za Ženu.rs osmislila brz i jednostavan recept, koji je idealan za brzi letnji ručak.

Inače, svi Sandrini recepti su baš takvi – brzi, jednostavni i preuksuni, i zato njen blog „Ko to tamo“, bukvalno prati prava armija čitalaca.

Rolovano belo meso

Potrebno je

pileće grudi od pola pileta, 150 g slanine nasečene na tanke režnjeve, 2 pakovanja sendvič sira u listićima, malo soli, ulje po potrebi, čačkalice, pek papir

Priprema

Piletinu isecite na tanke i uske šnicle. Izlupajte ih blago tučkom za meso i posolite. Preko svakog režnja slanine položite belo meso, pa preko mesa i listiće sira koje je najbolje da isečete na pola. Zarolajte tako složene sastojke i svaki učvrstite čačkalicom. Rolnice poređajte u pleh obložen pek papirom, poprskajte ih uljem i pecite na 230 stepeni 20-25 minuta, dok lepo ne porumene.

Uživajte!

Zaboravljena srpska jela – ukusni recepti koji su nekada bili omiljeni

Ne zaboravite da lajkujete Luftiku