Magazin Srbija

Dirljive rođendanske poruke Sofiji Negić, ubijenoj učenici škole „Vladislav Ribnikar“

ribnikar-skola
Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Portal javniservis.net objavio je poruke povodom rođendana Sofije Negić, učenice Osnovne škole „Vladislav Ribnikar“ koja je ubijena u napadu 3. maja.

Tekstove poruka prenosimo u celosti:

„Draga Sofija,

Nedostaješ mi od kako si otišla među zvezde. Svaki dan pomislim na tebe. Nisi nestala, jer „srce kuca, tu je”, baš kao u pesmi Partibrejkersa, moja si drugarica zauvek, moje srce te pamti.

Kad god čujem neki novi bend, pomislim kako bih voleo da zajedno preslušavamo i komentarišemo novu muziku. Pitam se kako bi se tebi svidelo ono što sada slušam.

Sada sam stvarno dobro navežbao da sviram na gitari sve one pesme koje si mi zadavala kao „domaći”. Da me samo sad čuješ. A možda me ipak nekako čuješ, jer verujem da kad se sa toliko dobrih osećanja povežemo s nekim, da je ta veza neraskidiva kroz sve svetove, od prvog do poslednjeg neba. I zato često sviram gledajući zvezde i oblake.

Krenuo sam u drugu školu i dobro mi je tamo. Među decom ima čak i onih koji isto vole da crtaju grafite. Jedna devojčica ima zelene pramenove, a druga nosi Rammstein majcu, kao i ti. Siguran sam da bi ti se svidelo u toj novoj školi, pa onda zamišljam da je sve kao pre, samo bez onih loših stvari ― da se sačekujemo da idemo zajedno u školu, da me ti uobičajeno „izvlačiš” iz potencijalno katastrofičnih situacija u školi jer zaboravim na neku školsku obavezu, i da je škola bolje mesto jer si ti tamo. A posle škole, da šetamo po gradu, pričamo o muzici i one neke zanimljive priče, da se smejemo, mi „metalci” po našim plejlistama i zubnim protezama. Tada imam osećaj kao da si sa mnom, nekako. Lep osećaj. Još kad bi to nekako pomagalo za fiziku, hemiju i matiš. I za solfeđo u muzičkoj školi. Tebi su ovi predmeti tako dobro išli. Bio sam ponosan na tebe kada si išla na takmičenja i zadivljen kako si postala odlučna kada govoriš o svojoj budućnosti. Ti si me oduvek motivisala, u svemu, a ipak nikad nisam imao osećaj pritiska da nešto moram ili bi trebalo da uradim zbog bilo kog drugog osim mene samog i moje lične radosti. Pokazivala si toliko razumevanja za sve oko sebe, kao da si odrasla. Nije čudo da smo te voleli. S tobom sam uvek osećao da sija sunce, moja sunčana Sofija. Uteha mi je da si sada, bar, uvek sa mnom. Smislio sam tvoj tag. Nadam se da ću ga nekad nacrtati negde u gradu, u znak sećanja na tebe.

Tvoj drugar Miljan

Draga moja brale,

Često mi nedostaješ, pa te onda potražim. Pronađem te u mislima, pronađem te u slikama, pronađem te u pesmama. Nadam se da ti je, gde god da si sada, svaki trenutak kao najbolji koncert.

Voli te tvoja Sofija <3

Najdraža moja Sofija, Sofi, ovo je uvek bio jedan od najsrećnijih dana u mom životu, kad smo svi bili zajedno i pevali ti pesmu Danas nam je divan dan, našoj Sofiji rođendan! Ti si bila presrećna, uživala si kad smo svi zajedno, nasmejani i veseli, tu su naravno i pokloni. Naravno i torta, koju je mama s ljubavlju pravila.

Od onog najnesrećnijeg dana, 3. maja 2023. godine, kada sam pitala tvoju mamu, koju obožavaš i voliš, kao i tvog tatu: Da li je živa, s druge strane čujem jedva izgovorenu reč: Nije. Celi svet se srušio na mene, želela sam samo da umrem i budem s tobom. To se nije, maco moja, dogodilo, zatim sam mislila da je to ružan san, da ćeš se pojaviti onako vesela, nasmejana, puna života i izlečiti svu tugu i bol, kao što si to i ranije činila. Dovoljan je tvoj iskreni osmeh i snažan zagrljaj, svi bolovi i problemi nestanu.

Šta da ti danas, srce moje, na tvoj 14. rođendan poželim, osim da si s anđelima i dragim osobama, da se družite jer vas je mnogo, nevinih, mladih, najboljih iz celoga sveta nastradalo na takav način. Želim ljubavi moja, anđele moj, da sa ostalim drugaruma, anđelima sačuvate svu decu sveta, da se ovakva zlodela ne ponove i ako možete popravite ovaj svet.

Dušo moja, ti znaš da sam uvek sa tobom, uvek ću biti i beskrajno te volim. Radujem se danu kada ćemo se sresti i kada ćeš me čvrsto zagrliti. Svima je preteško i puno te dobrih ljudi voli, nisu, Sofi, svi zli. Mnogo pati tvoj ujko i svaki dan te posećuje. Puno nedostaješ svom bratu, koji nema još pet godina, svašta je on planirao da uradi sa svojom sekom Sofijom. Sada, stalno pravi neke mašine, da ide na neku daleku planetu i da te vrati kući.

Zbog njih, mame, malog brata, tate, ujke, dede i svih kojima neizmerno nedostaješ, moram ostati s njima jer ja sam mama i baba i tu sam da pomognem. Mada, ljubavi, bol je ogromna i nikad neće proći. Sunce moje, srećna sam što te imam, ma gde da si.

13.09.2023.

Zauvek tvoja baba Đulkica

Kumica moja,

Tvoj 14.rođendan nismo uspele zajedno da dočekamo. Nismo znale da će neko uzeti šansu za zagrljaj. Da bar još jednom vidim te iskrene tvoje okice, da ti pružim zagrljaj pun ljubavi. Da budem pored tvoje neopisive dobrote i velikodušnosti. I kad nam je teško bodrimo jedna drugu. Sad nam ostaje da verujemo da ćemo se ponovo sresti , i krenuti tamo gde smo stale. Obećavam ti. Jedina stvar koju sam oduvek želela je da budeš srećna, pa ti to želim i ovaj put. Pronalazila si je u malim ali vrednim stvarima, bila si hrabra i svoja. To je tvoj najveći uspeh. Ponosna sam! Mislim na tebe anđele. Hvala ti što si pokazala šta je ljubav, šta zapravo znači biti dobar i pošten čovek.Drago mi je da sam poznavala takvu osobu kao što si ti. Volim te najviše na celom svetu.Nedostaješ. Srećan rođendan.

Tvoja kum Mia“

„Wait for me“
Portal javniservis.net objavio je i pesmu koju je napisao i komponovao Sofijin tata Slobodan za njen rođendan.

„My child, my life, my only love
I hope you hear my aching heart
My broken wings are crumblin’
so sad we had to part

I hope you’re smiling somewhere out there
sending signs for your dady to see
but I’m blind here in this darkness
and in your arms I’d rather be

They all tell me that I must be strong
They just need to see me standin’ here alone
But as long as you’re gone I can never go on
I’ll just sit here and cry in a broken home
But as long as you’re gone I can never go on
I’ll just sit here and cry for you.

You just never had the time
to find your ways and shine
But as long as I live, I’ll have memories to give
I’ll always be proud you were mine

Somewhere in the future together we’ll be
Just give me strenght and wait for me
Somewhere in the future together we’ll be
Just give me strenght and wait for me“

Izvor: Javni servis

Majka ubice iz „Ribnikara“ traži da njen sin nastavi školovanje, u pismu zločin ne spominje

Share via
Copy link