Lifestyle Recepti

Recepti za spremanje jela od mlevenog mesa

Faširane šnicle od mlevenog mesa u sosu

Ovo jelo od mlevenog mesa je nešto na šta smo svi navikli. Međutim, sos za faširane šnicle se može spremati na različite načine. Mi smo odabrali sos sa slatkom pavlakom, a vi ga možete i zameniti na primer sa crvenim, to jest sosom od paradajza ili običnim bešamel sosom.

Sastojci:

500 gr mešanog mlevenog mesa

2 glavice crnog luka

4 – 5 čena belog luka

1 veza peršuna

150 gr sojinih ljuspica ili sredina od hleba

200 ml slatke pavlake

so, biber, suvi začin

ulje

brašno

snicle-od-mlevenog-mesa

Spremanje:

Potopite sojine ljuspice ili sredinu od hleba u vodu i ostavite da omekšaju. Crni luk i peršun sitno iseckajte, pa pomešajte sa mesom. Sojine ljuspice ocedite, pa pomešajte sa mlevenim mesom, lukom i peršunom. Dodajte začine i smesu zagustite brašnom, kako biste mogli da oblikujete šnicle.

Pripremljene faširane šnicle pržite u dobro zagrejanom ulju. U međuvremenu iseckajte beli luk na sitno, pa čim završite prženje šnicli, kratko ga propržite u istom ulju i dodajte slatku pavlaku. Zatim ubacite ispržene faširane šnicle i ostavite još koji minut na ringli.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

59 Shares
Share via
Copy link