Lifestyle Recepti

Recepti za spremanje jela od mlevenog mesa

Musaka od tikvica i mlevenog mesa

Tikvice su vrlo hranljive i odlična zamena za musaku sa krompirom. Uz to, ovo jelo od mlevenog mesa se vrlo brzo sprema.

Da biste spremili musaku od tikvica i mlevenog mesa biće vam potrebni sledeći sastojci:

1 kg tikvica

500 gr mešanog mlevenog mesa

2 glavice crnog luka srednje veličine

3 – 4 čena belog luka

1 čaša kisele pavlake

2 jajeta

malo mleka

peršunov list

so, biber, suvi začin

ulje

musaka-od-tikvica1

Spremanje:

Tikvice očistite, isecite na kolutove, pa u ključaloj posoljenoj vodi obarite par minuta. Zatim ih izvadite i ostavite da se cede. Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ga kratko propržite na zagrejanom ulju. Zatim dodajte meso i pržite još 10 – ak minuta. Na kraju dodjate začine i sitno iseckan peršunov list.

U podmazanu posudu za pečenje poređajte prvo polovinu tikvica, pa svo meso, pa opet tikvice. Umutite jaja sa pavlakom i dodajte malo mleka. Ovom smesom prelijte musaku i pecite u dobro zagrejanoj rerni dok ne porumeni.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

59 Shares
Share via
Copy link