Lifestyle Recepti

Recepti za spremanje jela od mlevenog mesa

Mleveno meso spada u najčešće korišćeno u ishrani mnogih od nas. Razloga za to ima dosta, a osnovni je što poboljšava ukus i idealan je u kombinaciji sa različitim vrstama povrća.

Najbolja kombinacija je takozvano mešano mleveno meso, što podrazumeva polovinu količine svinjskog, a polovinu junećeg mesa. Mada, postoje jela od mlevenog mesa za čije spremanje je mnogo bolje koristiti samo svinjsko ili samo juneće meso.

mleveno-meso-cufte

Takođe, za neka jela je bolje mleveno meso samleti jednom, dok je kod nekih, poput sarme na primer mnogo bolje zamoliti mesara da vam samelje meso dva puta. Vrlo je važno, naravno i koji deo mesa se melje za koje jelo. Najčešće je to ruža ili but. Ali, ako ste navikli drugačije, izbor je svakako na vama.

Trebalo nam je puno vremena da odaberemo recepte za vas, jer za spremanje jela od mlevenog mesa postoji najveći broj recepata. Znamo da je svaka domaćica, u principu navikla da sprema mnoga jela na svoj način, ali nekada nam svima ponestane ideja, pa se nadamo da će vam ovi recepti pomoći da otkrijete nove načine spremanja poznatih jela.

Avatar

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link