Lifestyle Recepti

Recepti za spremanje jela od mlevenog mesa

Rolat od mlevenog mesa sa kuvanim jajima

Ovo je jedna od odličnih ideja za spremanje jela od mlevenog mesa na neobičan način. Uz ovo jelo možete poslužiti pečen ili pire krompir ili varivo od povrća po želji, a možete ga služiti i preliveno bešamel sosom.

Da biste spremili rolat od mlevenog mesa sa kuvanim jajima biće vam potrebni sledeći sastojci:

750 gr mlevenog junećeg mesa

6 jaja

150 gr hleba

100 gr tanko isečene slanine ili pršute

1 glavica crnog luka srednje veličine

2 – 3 čena belog luka

oko 2 dl mleka

malo senfa

so, biber, suvi začin

rolat-od-jaja

Spremanje:

Prvo obarite 5 jaja, jer 1 jaje treba pomešati sa mesom. Potopite hleb u mleko i sačekajte dok malo ne omekša, pa napravite kašastu smesu. Crni i beli luk sitno iseckajte, pa ga pomešajte sa mesom i pripremljenim hlebom. Dodajte začine i malo senfa, pa sve dobro sjedinite. U međuvremenu, oljuštite jaja, pa počnite sa pripremom rolata. Na dno posude za pečenje ( najbolje đuveč ) prvo poređajte slaninu isečenu na tanke komade. Zatim preko slanine sipajte polovinu smese od mesa i rastanjite. U ovu smesu utisnite kuvana jaja jedno do drugog, pa ih prekrijte ostatkom mesa. Oblikujte rolat, pa obložite slaninom.

Ukoliko želite, možete oko rolata poređati krompir isečen na kriške ili drugo povrće po želji. Imajte na umu da povrću ne treba dodavati ulje, jer će pustiti rolat. Potrebno je samo posoliti ga. Rolat peći u rerni na oko 200 stepeni, nešto manje od sat vremena.

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ivana Vukovac

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

59 Shares
Share via
Copy link