Lifestyle

Francuski kuvari otkrili jedini pravi način kako se pravi pire

Francuzi krompir pire pripremaju na drugačiji i nešto komplikovaniji način odo onog na koji je većina nas naviknula. Njihovi kuvari tvrde da je to jedini pravi način za pripremu krompir pirea.

Da bismo dobili savršen pire, koji se ne stegne i ne učvrsne nakon nekoliko minuta, potrebno je da očišćen i opran krompir kuvamo u šerpi u kojoj smo prethodno rastopili puter.

Takođe, preporuka francuskih kuvara je da krompir kuvate ne u vodi, već u pavlaci za kuvanje. Tako će krajni ishod biti kremastiji i penastiji pire, punijeg ukusa.

Potrebno je:

pavlaka za kuvanje 450 ml
krompir 1 kg
maslinovo ulje 3 kašičice
puter 3 kašičice
so

Priprema:

U šerpu nalijte pavlaku za kuvanje, a potom dodajte očišćeni, oprani i iseckani krompir, 3 kašičice maslinovog ulja, 3 kašičice putera, so i začine po želji. Poklopite lonac i ostavite da lagano krčka 20 minuta. Procedite krompire, ali sačuvajte tečnost u kojoj se krompir kuvao. Zatim, ispasirajte krompir i prelijte sa nekoliko kapi te tečnosti, da ne bude mnogo redak.

Kako su vegani Džejmiju Oliveru uništili život

Čitajte Luftiku na Google vestima

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link