Srbija

Medaljoni lososa, ćuretina sa brusnicom i stekovi… Šta obeduje gradonačelnik Kraljeva na račun gradske kase?

predrag terzić
Foto: Nova.rs

Iz kase Grada Kraljeva utrošeni su milioni na kafanske račune gradonačelnika Predraga Terzića. Odbornici opozicije u tom gradu došli su do podataka da su računi izdavani posle ponoći i da su se na njegovom meniju našla skupa pića i jela, najviše losos i ćurke.

Na osnovu zahteva za pristup informacijama od javnog značaja, otkriveno je da je samo gradonačelnik Predrag Terzić prošle godine na kafanske račune potrošio preko 2,5 miliona + dinara. Na poleđini računa Terzić je pisao zašto se bilo u kafanama, navodeći često da je razlog poseta ministara i državnih sekretara. Sudeći po fiskalnim računima, uglavnom su to bile noćne posete, piše Nova.rs.

račun 1
Foto: Privatna arhiva

– Najveći broj ručkova u Kraljevu napravili su sa predstavnicima Kancelarije za javna ulaganja. Pored njih tu su i predstavnici nekoliko ministarstava. Svi ti ručkovi, oko 90 odsto, obavljeni su u istom restoranu u centru Kraljeva, i po fiskalnim računima koji su priloženi pozadi, vidi se da su svi izdati u periodu od ponoći do dva sata posle ponoći, navodi Ivan Matović iz GG Starosedeoci Kraljeva.

račun
Foto: Privatna arhiva

Matović je primetio da je račune izdavao jedan isti konobar, a oni su se kretali od nekoliko hiljada do čak 190.000 dinara za veče.

račun
Foto: Privatna arhiva

– Na skoro svakom računu imamo medaljone od lososa, ćuretinu sa brusnicom, razne stekove i jela čija imena ne znam ni da izgovorim. Ključno je pitanje kako je moguće da se oni hrane u pola jedan noću i da svaku noć jedu u Kraljevu? Da li je moguće da u kasne sate, po računima koji su priloženi, jedu isključivo losos, ćuretinu i da piju skupocena pića, konstatuje Matović.

račun
Foto: Privatna arhiva

Izvor: Nova.rs

Nepoznato poreklo imovine gradonačelnika Kraljeva, traži se nova tetka iz Kanade

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

17 Shares
Share via
Copy link