Magazin Srbija

Nepoznato poreklo imovine gradonačelnika Kraljeva, traži se nova tetka iz Kanade

predrag-terzic
Foto: Nova.rs

Gradonačelniku Kraljeva Predragu Terziću dovoljan je bio samo jedan mandat na čelu grada, da u svoju imovinsku kartu upiše trosoban stan od 73 kvadrata. Tako stoji u izveštaju o imovini funkcionera Agencije za sprečavanje korupcije.

Zanimljivo je da 2016. godine kada je prvi put postao gradonačelnik Kraljeva, Terzić ništa nije imao od imovine.

Tek posle dve godine prvi put je prijavio da nešto poseduje, a reč je o automobilu. Odmah na početku drugog mandata, u septembru prošle godine, u imovinskoj karti gradonačelnika Kraljeva pojavio se i trosoban stan od 73 kvadratna metra.

Još zanimljivije je da je taj stan Terzić kupio, i da je on vlasnik 100 odsto.

Postavlja se pitanje kako je moguće da se uštedi od gradonačelničke plate koja iznosi 112.000 dinara, i da se za četiri godine kupi stan čija tržišna vrednost nije ispod 60.000 evra.

imovinska-karta-terzic
Foto: Nova.rs/Printscreen/ acas.rs

Da je svaki dinar od plate sačuvao u zadnje četiri godine, Terzić nije mogao da sakupi više od 44.000 evra. Ali, s obzirom da nije relano da ne trošite svoju platu, postavlja se veliko pitanje na koji način je kupljen stan.

Uzimanje dugoročnih kredita kod banaka u njegovom slučaju nije moguće, jer je reč o mandatnoj funkciji. Tako da bi i u slučaju da je uzet kredit on mogao da traje najduže četiri godine.

Od trenutka kada je svečano otvorio semafor u Kraljevu, i kada je skrenuo pažnju javnosti na sebe, gafovi gradonačelnika ovog grada Predraga Terzića, samo su se nizali. A onda je usledio čuveni aerodrUm!

I kada su svi pomislili da je to bio kraj, pojavila se nova reč iz njegovog vokabulara – zoohijena.

Terziću nije bilo strano ni da sugrađanima objasni kako je došlo do pojave mrlje od ulja u reci Ibar. Oni koji su ga slušali, mogli su da saznaju da jedna kap ulja može da zamuti nekoliko stotina litara vode.

Terzić je tako postao najpoznatiji gradonačelnik u Srbiji, piše portal Nova.rs.

Hotel i klub gde su održavane ‘bunga bunga žurke’ u vlasništvu Palminog sina

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Ne mogu da verujem da neki profesionalni novinar napiše ovakvu glupost.
    Prvo, čovek pored svoje funkcije gradonačelnika ima pravo da radi, i radi pošteno, kao predavač na dva fakulteta, očito je ovo pisao čovek koji nema ni f od fakulteta. Ni u jednom zakonu ne piše da to nema pravo. Ako sagledamo sa druge strane, mnogo toga se promenilo u gradu na bolje, samo je narod ostao isti, nas je teško promeniti, ko god da nam dođe neće valjati, lakše nam je da ne radimo ništa, sedimo u kafićima i pljujemo sami po sebi uvek bilo!
    Ako vam se ne sviđa, potrudite se i promenite na bolje, ovo rekla kazala, tetka iz Kanade itd, otrcane fore a mozgovi prazni.

  • Nije se samo on okoristio, i Ivan Milić neki šef na Goču nastavnik fizičkog dolazi do stana u istoj zgradi u kojoj mu žive roditelji inače nepošteno sindikalni rukovodilac iz industrije ,,Magnohrom,,

1.5K Shares
1.5K Shares
Share via
Copy link