Magazin

Dragi Rašo, u Srbiji je počeo Prvi Balkonski rat, a objasniću ti i kako je do njega došlo

U Srbiji se na balkonima i prozorima ovih dana vodi pravi, pravcati rat. Sukob protivnika vlasti i onih koji gaje simpatije prema istoj, preneo se društvenih mreža i kafanskih rasprava balkone zgrada. Oružje u tom ratu su šerpe, lonci, kutlače, pištaljke, muzika, petarde i baklje.

O tom fenomenu pisao je i autor Fejsbuk stranice Besenjak.

Tekst prenosimo u celosti.

Dragi Rašo, sinoć je počeo rat. Prvi Balkonski rat. Kako je do njega došlo? ⠀

Prvo su bila tapšanja medicinskim radnicima u 20h, potom su pred prvomajski najavljeni apsolutni karantin u 20.05h aplauze nadjačale šerpe i lonci – protest građana poznatiji kao „Bukom protiv diktature„, da bi sinoć u 20.30h nastao spontani kontramiting „Bakljama i ozvučenjem protiv opozicije“. ⠀

Gledajući vrhove zgrada kako gore kao nekad tribine sportskih stadiona ostadoh zapanjena. ⠀

Ne, nama nije trebala Korona, mi smo Korona, ali cirkus. Tzv. krindž od države. ⠀

Živim na selu, ovde nema buke, a nema ni baklji, jer niko ne želi da uznemirava životinje koje odmaraju već od 20h.

Životinje su nam svima najvažnije. Treba sve protestante nahraniti. Kokoška kad je pod stresom neće da nosi jaja, a i kravama bismo „presekli“ mleko.

A i kad bi zanemarili životinje i krenuli sa mitingom ili kontra niko nas ne bi čuo. Kao ni do sad što niko za seljake nije imao sluha dok ne zakrče put traktorima. Pa čak ni tad. ⠀

Ovaj Balkonski rat meni liči na istovremeni lavež mog i komšijskog psa. Laju preko žičane ograde jedan na drugog sve puca.

Rekao bi čovek izgrizli bi se međusobno samo da nisu ograđeni, a kad se nađu oči u oči na livadi, nastane muk, malo njuškanja, odmeravanja snaga i nastupa primirje – svako u svoju kućicu s ničije zemlje.

SNS ekipe imaju dozvole za kretanje, upadaju u tuđe ulaze i zauzimaju krovove

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

182 Shares
182 Shares
Share via
Copy link