Beograd Magazin

Šerpovanje nije utihnulo – preselilo se ispred predsednikove kancelarije (video)

Nekoliko stotina ljudi okupilo se sinoć ispred Predsedništva Srbije, kao znak protesta u organizaciji Građanskog otpora. Nezadovoljni građani su oborili ogradu Predsedništva i došli do samog ulaza, nakon čega su im neki od lidera Saveza za Srbiju savetovali da se udalje od objekta.

Reporter Nova.rs javlja da su pripadnici MUP nakon završetka protesta, presretali i nasumično legitimisali građane u centru grada.

Boško Obradović je pred sam kraj protesta okupljenima rekao: “Vratićemo se”.

Na pitanje da li će svako veče dolaziti ispred Predsedništva, Dragan Đilas je za Nova.rs rekao da još uvek ne zna, i da je večeras došao da podrži protest koji su drugi organizovali.

Među onima koji su bili da iskažu nezadovoljstvo su i profesori Čedomir Čupić i Biljana Stojković, Dušan Petričić, Zoran Lutovac, Borko Stefanović, Marinika Tepić i Janko Veselinović.

Okupljeni na protestu, koji organizuje Građanski otpor, prešli su na travnjak ispred zgrade na Andrićevom vencu i približili se metalnim barikadama, a neki od mlađih su preskočili zaštitnu ogradu i pokušali da dođu do svečanog ulaza u zgradu, ali su ih policijaci u civilu zaustavili i legitimisali, javlja naš reporter. Deo starijih sugrađana stoji pored ograde, dok je mlađi učesnici protesta povremeno ljuljaju. Oni uzvikuju “Vučiću lopove” i “Uhapsite Vučića”, lupaju u šerpe i zvižde pištaljkama.

“Okupljaćemo se i imaćemo razne aktivnosti i narednih dana. Ići ćemo do kraja dok ne srušimo ovu vlast”, rekao je za Nova.rs Obradović koji je naglasio da je ovde došao kao nezadovoljan građanin.

Protest je počeo gromoglasnim aplauzom posvećenim zdravstvenim radnicima u 20.0 sati, nakon čega su građani iskazali svoj protest i revolt sadašnjoj vlasti duvajući u pištaljke i lupajući u šerpe.

Podsetimo, organizacija Građanski otpor pozvala je građane ranije da se u 20:05 časova pojave na prvom protestu koji organizuju ispred zgrade na Andrićevom vencu u kojoj je kabinet predsednika Srbije. Građanski otpor je neformalna organizacija koja je preuzela proteste subotom nakon što je pokret “1 od 5 miliona” odustao od njih.

Kontraprotestanti dobijaju budžetski novac za promociju kulture, nenasilja i ekologije

Dragana Krstić

Blogerka, opasno navučena na šoping, i jednako toliko vezana za putovanja.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


768 Shares
768 Shares
Share via
Copy link